Junts pel Sí ofereix a la CUP un consell de presidència

Aquesta mena de govern col·legiat estaria encapçalat per Artur Mas i comptaria amb tres copresidents

1
Es llegeix en minuts

Junts pel Sí ha fet una nova oferta a la CUP per intentar desbloquejar el rebuig frontal dels anticapitalistes a investir Artur Mas: un consell de presidència, en què Mas seria el cap visible i comptaria amb tres copresidents (Oriol JunquerasNeus Munté i Raül Romeva), segons avança aquest dijous el diari 'Ara'.

Aquesta proposta suposa un pas més en el que fa un parell de setmanes va plantejar el president en funcions per obtenir el suport de la CUP en la segona votació d'investidura. Segons es va donar a conèixer llavors, Mas s'obria a alleugerir les seves responsabilitats i descarregar competències, però en lloc de copresidències s'establien tres vicepresidències. Junqueras es faria càrrec d'Economia i Hisenda; Munté, de Presidència, Salut, Ensenyament i Cultura, i Romeva, d'Exteriors, Interior, Governació i Justícia.

Notícies relacionades

Segons explica 'Ara', la novetat de l'oferta actual és el tracte com a president d'aquests quatre noms, en línia amb la petició d'una "presidència coral" que va proposar la número dos de la CUP, Anna Gabriel.

Junts pel Sí posarà aquesta oferta sobre la taula de negociació poc abans de l'assemblea que celebrarà aquest diumenge la CUP.