Homs demana a la CUP que identifiqui l'adversari real

El candidat de Democràcia i Llibertat afirma que qui rep "pressions de veritat" és el Govern català i reclama abandonar les "discussions petites"

Francesc Homs, reunit amb els representants de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Francesc Homs, reunit amb els representants de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. / ACN / PATRICIA MATEOS

2
Es llegeix en minuts

El dirigent de CDC i candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals del 20-D, Francesc Homs, ha reclamat a la CUP que es deixi de "discussions petites" i que identifiqui l'adversari real; és a dir, l'Estat. "¿Per què no ens deixem de discussions petites que són del passat i ens centrem en el que tenim entre mans?", ha subratllat Homs després de reunir-se amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Homs ha fet aquestes declaracions amb l'entrevista al diputat de la CUP Benet Salellas a 'Ariet' encara fresca, una entrevista en què denuncia la soledat de la CUP i les pressions que rep del masisme.

Homs demana no fer bona la tesi d'Aznar  Homs demana no fer bona la tesi d'Aznar que "al final els catalans es dividiran entre ells"

"Ens estan caient castanyes com mai ens havien caigut contra el nostre autogovern, la dignitat de les institucions i la gent treballadora i honesta per terra, mar i aire", ha afegit el candidat convergent abans de ressaltar que qui està rebent "pressions de veritat" és el Govern català. Una prova d'això, ha afegit, és l'últim pas de rosca de l'Executiu de Mariano Rajoy amb el fons de liquiditat autonòmic (FLA)fons de liquiditat autonòmic.

Homs ha tornat a reclamar als anticapitalistes que recolzin la investidura d'Artur Mas i ha inclòs José María Aznar en l'argument de per què han de prestar els seus vots al líder de CDC: "No farem bona la tesi d'Aznar que al final els catalans es dividiran entre ells".

"ANEM A TOTES"

"Hem de donar missatges i compromís que res de dividits, que anem a totes", ha insistit Homs, alhora que ha assegurat que el seu adversari no és la CUP, sinó "el senyor Rajoy, el senyor Sánchez, que és el seu còmplice, i el senyor Rivera, que és còmplice de tots dos". Segons ell, són ells els que asfixien el progrés de Catalunya i els que han de ser identificats com els "adversaris polítics" contra els quals s'ha de fer "pinya".

"Si no vols pols, no vagis a l'era", "Si no vols pols, no vagis a l'era", diu el candidat convergent als cupaires

Notícies relacionades

L'exportaveu del Govern català ha insistit en la necessitat d'un acord per una qüestió de "subsistència". Segons ha manifestat, Junts pel Sí s'està movent per trobar un "punt d'equilibri", per buscar l'acord preservant el principi de "proporcionalitat" entre les diferents parts, respectant totes les posicions i garantint l'operativitat del futur Govern.

"He de pensar que això permetrà que s'arribi a un acord, i si no arriba és perquè algú prioritzarà altres coses", ha afegit en un altre clar missatge als anticapitalistes, a qui ha dirigit un refrany per treure ferro a les queixes dels cupaires: "Si no vols pols no vagis a l'era".