Mas-Colell a l'Estat: "Si ens hem d'agenollar ho farem, però paguin"

El conseller d'Economia assegura que el Govern central genera descrèdit internacional amb la seva actitud amb Catalunya

Mas-Colell: “Els diners que paguen els catalans els té l’Estat. ¡Per tant, que pagui demà mateix! / EFE / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha esclatat. "Si ens hem d'agenollar, ho farem, però que paguin", ha respost davant la pregunta de si la Generalitat pretén saldar el seu deute pendent amb les farmàcies. Després d'inaugurar una jornada sobre cooperació en innovació a l'euroregió de l'Arc Mediterrani, Mas-Colell ha afirmat que el Govern central genera descrèdit internacional amb la seva actitud amb la Generalitat.

"Tothom sap que no tenim diners, els bancs, etc., però a l'anunciar que pagaran el romanent del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a Catalunya en 10 trams, començaran a dubtar que l'Estat en tingui", ha declarat.

Mas-Colell, un dels membres del Govern més incòmode amb l'actual situació de cessions davant la CUPCUP, ha insistit que l'Executiu de Mariano Rajoy està generant "inseguretat jurídica". "Que paguin ara mateix i ens deixem d'històries, si hem de córrer els 100 metres llisos els correm, però que paguin", ha sentenciat.

CRÍTICA A LA POLÍTICA DE COMUNICACIÓ

També ha criticat la manera d'assabentar-se de les decisions que afecten Catalunya. "Hi ha les comunicacions oficials, les extraoficials i a través de la primera pàgina del diari 'El Mundo'", ha afirmat.

Notícies relacionades

Mas-Colell ha instat a llegir l'exposició de motius de l'ordre que restringeix l'accés de Catalunya al FLA. "És un prefaci antològic carregat de condicions polítiques", ha proclamat. "Les opinions del Parlament o de partits polítics poden agradar o no, però això no justifica que es maltracti els ciutadans", ha dit.

Pel que fa a tractar Catalunya com la Unió Europea (UE) ho fa amb Grècia, ha recordat que els catalans paguen impostos, "i molts", a l'Estat; mentre que els grecs no ho fan respecte a Alemanya. I el mateix ha dit sobre la ciutadania espanyola.