Otegi, citat a presidir una mesa electoral tot i estar a la presó

L'exportaveu de Batasuna podria anar-hi si el Tribunal Europeu de Drets Humans accepta aquest dijous el recurs a la seva condemna per pertinença a banda armada

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Malgrat estar empresonat a Logronyo, Arnaldo Otegi ha sigut elegit per presidir una mesa electoral el 20-D. L’exportaveu de Batasuna, condemnat el 2009 a sis anys i mig de presó per pertinença a organització terrorista, ho va explicar al seu compte de Twitter, prenent-s’ho amb humor: «M’ha tocat de president de mesa el 20D. Una cosa és que tuitegi des de la presó, però això...».

Notícies relacionades

 

PENDENT DEL RECURS

Curiosament, Otegi podria presidir la mesa electoral si el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) resol avui a favor seu respecte al recurs de l’exlíder de Batasuna i tres persones més condemnades en el cas Bateragune, per l’intent de reconstrucció del partit il·legalitzat sota les ordres d’ETA. En realitat, si el tribunal, amb seu a Estrasburg, li dóna la raó, la seva estada a la presó només s’avançaria uns mesos, ja que va ser condemnat pel Tribunal Suprem a sis anys de presó, que es compleixen la primavera que ve.