EL CAMÍ CAP A LES URNES

El PSOE promet compensar les dones per evitar que la reducció de jornada influeixi en la seva pensió

Els socialistes presenten una bateria de mesures per racionalitzar els horaris i millorar la conciliació familiar i laboral

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha presentat aquest dimarts una bateria de mesures de racionalització d'horaris conciliació de vida laboral i personal, entre les quals destaca un bonus de cotització de dos anys per a les dones treballadores amb l'objectiu que la reducció de la seva jornada laboral, per atendre la seva família, no tingui conseqüències en el càlcul de la pensió de jubilació.

"Volem reconèixer a totes les dones un bonus de cotització, a efectes de les pensions, de manera que tenir un fill no perjudiqui la pensió que reben. Sabem que les dones que volen tenir fills redueixen els seus salaris i jornades i això té conseqüències al calcular la pensió", ha explicat la coordinadora del programa electoral i secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, juntament amb el responsable econòmic del grup d'experts que assessora el partit, Jordi Sevilla.

Notícies relacionades

Sobre el cost que pot suposar aquesta mesura, que assumiria l'empresa i no l'Estat, Sevilla ha respost que el que se sap és "el cost de no fer-ho", com és el "sostre de vidre" amb què topen les dones a l'hora de promocionar-se a les seves empreses, si redueixen l'horari; la baixa natalitat o la baixa productivitat de l'economia. "Comparat amb tot això, val la pena intentar-ho", ha assegurat.

L'exministre de Treball ha justificat aquesta mesura només dirigida a les dones al·legant que "la realitat és que la majoria de les treballadores veuen penalitzada la seva carrera laboral", i que això té conseqüències sobre les seves pensions i ha indicat que les estadístiques revelen que "per a la majoria de les treballadores tenir un fill és un handicap".