EL DEBAT SOBIRANISTA

La Mesa del Parlament recorre el veto del TC a la resolució sobiranista amb l'oposició de C's i el PSC

Sí que es Pot recolza presentar al·legacions però demana a canvi un informe jurídic sobre els efectes del text independentista

1
Es llegeix en minuts

La Mesa del Parlament presentarà al·legacions a la providència del Tribunal Constitucional (TC) que va deixar suspesa la resolució independentista aprovada a la Cambra catalana el 9 de novembre amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. Els quatre representants de Junts pel Sí han votat a favor d'emprendre aquesta acció, mentre que el de Ciutadans i el del PSC s'hi han pronunciat en contra. El representant de Catalunya Sí que es PotJoan Josep Nuet, ha recolzat la mesura plantejada pels sobiranistes, però a canvi que aquests hagin acceptat sol·licitar un informe als serveis jurídics del Parlament sobre els efectes de la resolució.

Notícies relacionades

En una roda de premsa posterior a la reunió de la Mesa, el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, ha assegurat que les al·legacions es presentaran abans de divendres --data límit-- i que "es pretén defensar l'impuls polític de qualsevol assemblea parlamentària legítimament constituïda". També ha especificat l'oposició de la majoria de la Mesa al fet que un òrgan jurídic pari una resolució aprovada.

EL PPC NO ESTÀ EN L'ÒRGAN DIRECTIU

El vicepresident segon de la Cambra, José María Espejo-Saavedra (Ciutadans), en canvi, s'hi ha pronunciat en contra perquè està convençut de la inconstitucionalitat del text i dels efectes jurídics que genera. El PPC també està en contra de presentar aquest recurs al Tribunal Constitucional, però no té vot a la Mesa perquè va quedar fora de l'òrgan directiu a l'hora de distribuir-se els càrrecs.