EL FINANÇAMENT DE CATALUNYA

Montoro adverteix que un recurs del Govern allargarà els terminis de cobrament i posarà "traves al pagament a proveïdors"

El ministre d'Hisenda demana a Mas que es deixi de "victimismes" i comenci a pagar factures

1
Es llegeix en minuts
ROSA M. SÁNCHEZ / MADRID

La tensió sobre el finançament de Catalunya augmenta, després que el Govern central hagi condicionat el pagament dels 3.034 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic (FLA)fons de liquiditat autonòmic (FLA) a uns controls addicionals. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha enviat una advertència a Artur Mas després que el president hagi afirmat que la Generalitat no es quedarà de braços plegats davant el que ha qualificat d'"agressió de l'Estat a Catalunya".

La presentació d'un recurs judicial contra la constitucionalitat per part de la Generalitat, ha advertit Montoro, "sens dubte" podria acabar allargant els terminis per al cobrament. "El que està fent és posar traves al pagament a proveïdors".

El ministre també ha demanat a Mas que es deixi de victimismes i comenci a pagar factures. "Hi ha a qui li agrada fer política a través del victimisme. Altres en fem pagant factures", ha afirmat Montoro, durant una roda de premsa al Ministeri d'Hisenda.

MÉS CONTROL

Notícies relacionades

"El que volem és pagar des de la transparència i la legalitat. El senyor Mas no té dret a usar ni un sol euro en la independència. I ho controlarem", ha afegit el ministre, durant una roda de premsa al Ministeri d'Hisenda.

El ministre també s'ha referit a les declaracions del número dos del Departament d'Economia i Coneixement, Albert Carreras, que va recomanar a les farmàcies "que posin una espelma a la seva patrona" per veure si poden cobrar. "No cal posar espelmes a ningú. Només cal fer una connexió informàtica", ha dit el ministre, en relació amb la condició imposada a Catalunya perquè emeti factures electròniques a través del sistema central. Aquest procediment, ha afegit Montoro, garantirà el pagament directe del FLA a cada proveïdor.