ERC insisteix en la necessitat d'un "acord immediat" entre Junts pel Sí i la CUP

El número dos dels republicans el 20-D, Joan Tardà, assegura que el seu treball al Congrés se centrarà a negociar la independència de Catalunya

1
Es llegeix en minuts

Davant l'aparent aturada de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP --després de l'última oferta plantejada per Artur MasArtur Mas als anticapitalistes, que aquests tornessin a rebutjar la seva investidura i que hagin convocat una assemblea per a aquest diumenge per recollir l'opinió dels seus bases--, ERC segueix mostrant un paper d'àrbitre equidistant. Així, el número dos de la candidatura d'ERC per al 20-D, Joan Tardà, s'ha limitat aquest dimarts a insistir en la necessitat d'aconseguir un "acord immediat" i ha reclamat que, a més de garantir la investidura, preservi "l'estabilitat parlamentària". Només 24 hores abans, el cap de llista, Gabriel Rufián, havia demanat el mateix, a més de "pragmatisme i generositat" a les parts.

Notícies relacionades

Durant una conferència sobre infraestructures al Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Tardà ha explicitat la intenció del seu partit de "proclamar la república catalana com més aviat millor", amb "grans pactes per debatre i aprovar una Constitució que neixi forta".

El republicà també ha explicat que el paper del seu partit a Madrid serà "defensar el Parlament i el Govern de Catalunya en el seu camí cap a la república catalana". Així mateix, Tardà ha promès que ERC "no donarà la investidura ni al PP ni al PSOE" i que "només negociarà la independència", i ha avisat que "ningú que no reconegui el dret a decidir rebrà suport" dels republicans.