Demòcrates de Catalunya es desvincula del nou partit plantejat per Artur Mas

La força creada pels sobiranistes escindits d'Unió considera que la coalició Democràcia i Llibertat és un "instrument puntual" de cara al 20-D

1
Es llegeix en minuts

Demòcrates de Catalunya (DC), el partit format pel sector sobiranista escindit de Unió, s'ha desvinculat del nou projecte que va plantejar aquest diumenge Artur Mas d'una força que substitueixi Convergència Democràtica de Catalunya i que, a més d'allunyar-la de l'ombra de la corrupció, l'ajudi a conjurar uns adversos resultats electorals que van a pitjor en cada cita amb les urnes.

Mas va obrir les portes d'aquest nou partit a liberals, socialdemòcrates i socialcristians --social-liberal i sociocristià són les etiquetes elegides per DC per definir-se-- i el número dos de CDC, Josep Rull, ha fixat aquest dilluns el 'target' de la nova CDC en la "gent moderada" i "d'ordre" per aconseguir atraure "gent d'aquests entorns cap a la proposta d'un Estat independent".

Notícies relacionades

En un comunicat, el partit impulsat per Antoni CastellàNúria de Gispert i Joan Rigol, entre altres, considera que Democràcia i Llibertat, la coalició que integren amb  CDC Reagrupament, és un mer instrument ("excepcional i puntual) per concórrer a les eleccions generals del 20 de desembre, ja que la fórmula de Junts pel Sí no ha pogut reeditar-se. I afegeix que la creació del nou Estat català s'ha de portar-se a terme "des de la sobirania de cada un dels partits".

Per si aquest punt no fos prou clar, el partit de Castellà desitja a CDC un procés de refundació "exitós en benefici de la pluralitat política del nou país".