CDC concorrerà a les generals sota el nom de Democràcia i Llibertat

El consell nacional del partit aprovarà la fórmula en la reunió que celebrarà aquesta tarda

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

CDC ja ha decidit el nom amb què concorrerà, juntament amb Demòcrates de Catalunya (partit format pels sobiranistes escindits d'Unió) i Reagrupament, a les eleccions generals del 20 de desembre: Democràcia i Llibertat, segons han confirmat fonts del partit a aquest diari.

La força nacionalista aprovarà definitivament la fórmula electoral en el consell nacional que té previst celebrar aquest divendres a la tarda, després d'haver acordat la coalició amb què es presentarán als comicis.

Aquest divendres a la nit s'acaba el termini per registrar les coalicions a la Junta Electoral Central, segons marca la llei del règim electoral general. En aquesta comunicació ha de constar la denominació, les normes per les quals es regeix i les persones titulars dels seus òrgans de direcció o coordinació.

Notícies relacionades

Igual que en els comicis del 27-S, CDC no concorrerà sota les seves sigles. En aquesta ocasió, no ha aconseguit reeditar la fórmula de Junts pel Sí, però amb Democràcia i Llibertat es presenta igualment sota una altra denominació.

Després d'acordar-ne el nom, ara falta confirmar els membres que integraran la llista. El conseller de Presidència, Francesc Homs, ja ha confirmat la seva voluntat d'encapçalar la candidatura. Homs va ser avalat aquest dijous amb el 89,4% dels vots de l'assemblea comarcal d'Osona, en què milita, com a precandidat; el pas previ a la seva possible ratificació al consell nacional que CDC celebrará el 14 de novembre.