Mas: "Un país nou necessitarà un partit nou"

El líder convergent reivindica el diàleg per defensar a Madrid la declaració independentista

Carrega contra el PP i recorda que part de les seves arrels són al Moviment Nacional

Llibertat i Democràcia

Llibertat i Democràcia / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Neus Tomàs
Neus Tomàs

Periodista

ver +

En ple procés intern per decidir com es refunda Convergència, el seu líder, Artur Mas, ha apostat per impulsar "un partit nou" d'acord, ha dit, amb "un país nou". En la presentació de la candidatura per al 20-D, uns comicis per als quals CDC s'ha rebatejat com a Llibertat i Democràcia, Mas ha promès implicar-se personalment en l'impuls d'aquest nou "instrument", que, segons les seves pròpies paraules, ha de conservar el millor del que ha fet el partit durant tots aquests anys i "deixar de banda" el que ja no serveix. En aquesta nova força hi haurien de tenir cabuda els liberals, socialcristians i socialdemòcrates, una declaració dirigida a aquells que, també dins de CDC, consideren que el seu ideari s'ha radicalitzat excessivament.

En aquest sentit, i en un missatge que tant pot servir per a la CUP, que avui en un article a EL PERIÓDICO exposa la seva visió de les negociacions, com per a Mariano Rajoy, que ha redoblat les seves amenaces a l'Executiu català, Mas ha subratllat que Convergència no vol "imposar res" i ha destacat la seva voluntat de diàleg. Una aposta per la conciliació que ha redoblat en la seva intervenció el candidat del partit per a aquestes eleccions, Francesc Homs. 

DARDS AL PP  

Notícies relacionades

Malgrat les apel·lacions al diàleg, Mas ha afirmat que s'està atacant la dignitat d'un país, al qual, ha afegit, "es vol escombrar perquè sigui residual". Després d'assenyalar que hi ha gent "molt poderosa", a Catalunya i a fora, que rebutgen les aspiracions sobiranistes, ha pronosticat que s'està contruint un país per als que hi viuen ara però també per a generacions futures. "Si l'encertem serà per a molts anys".

En un dard directe al PP, ha considerat irònic que Rajoy digui que Convergència ha trencat la seva història i ha aprofitat per afegir que aquest Partit Popular li recorda Aliança Popular, que en bona part era filla del Moviment Nacional.