El tour metropolità d'ERC

Gabriel Rufián i Joan Tardà recorren l'àrea de Barcelona a la recerca del vot menys sobiranista

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La debilitat tàctica de la llista de Junts pel Sí s'ha convertit en el motor de la candidatura d'ERC per a les eleccions generals. Els modestos resultats obtinguts per la coalició de CDC, Esquerra i les entitats sobiranistes a l'àrea metropolitana el 27-S, que és tant com dir que l'independentisme no ha calat en aquesta zona tan densament poblada, han motivat que els republicans intentin passar a l'atac. En aquesta línia cal entendre l'elecció del 'ticket' electoral, format per un jove número 1 castellanoparlant, sense militància en el partit, Gabriel Rufián, i un vell conegut --i molt estimat per les bases-- Joan Tardà.

Notícies relacionades

Sota aquesta premissa cal entendre el que a ERC han batejat com el #RTmetropolitantour, la gira que Rufián i Tardà (la 'R' i la 'T') estan portant a terme aquests dies de precampanya per diverses localitats i barris de la conurbació barcelonina, en principi poc proclius als cants de sirena del secessionisme. La missió dels dos candidats és que Esquerra sigui vista en aquestes zones com un agent polític per a l'equitat social i que aquesta és més probable que vingui de la mà d'un Estat català que de la reforma de l'actual espanyol.

La gira va començar el 17 de novembre al barri de la Salut de Badalona i s'acabarà el 28 de novembre a Santa Coloma de Gramenet, d'on és originari Rufián. Entremig, el 'ticket' republicà haurà 'actuat' a Esplugues, el Prat, Mollet, Barberà, Montcada, Mataró i dues vegades a Barcelona (a la Verneda i a la Prosperitat).