O Mas o març

CDC no cedeix i exigeix a la CUP que Mas sigui el president

La força anticapitalista assumeix que està "entre l'espasa i la paret"

El diputat de la CUP Antonio Baños, durant el segon debat d’investidura al Parlament.

El diputat de la CUP Antonio Baños, durant el segon debat d’investidura al Parlament. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / BARCELONA

La negociació entre Junts pel Sí i la CUP està arribant a un moment decisiu. Convergència no cedeix en la petició de la força anticapitalista que Artur Mas faci un pas enrereArtur Mas (o al costat) i planteja una disjuntiva: O Mas o eleccions. Així l'hi ha traslladat en les últimes converses, una proposta "binària" que, com reconeixen a la CUP, els col·loca "entre l'espasa i la paret".

Les filtracions interessades, afegeixen a la CUP, formen part de l'estira-i-arronsa de les negociacions, però de moment, insisteixen, no hi ha cap acord tancat i, a data d'avui, segueixen negant que estiguin disposats a recolzar la investidura de Mas. A més, asseguren que l'assemblea prevista per al dia 29 és important perquè la seva gent sàpiga com s'estan portant les converses i polsar l'opinió general.

Notícies relacionades

Els uns i els altres interpreten les dures paraules de Francesc Homs (que ha anat modulant el to) com una mostra que Convergència ja està en campanya, tot i que les dues parts també reconeixen que no ajuden a afavorir un acord.

Els anticapitalistes, que compareixeran aquest dijous en roda de premsa, també estan molt molestos per les manifestacions realitzades aquest dimecres pel líder d'ERCOriol Junqueras, insistint amb molta vehemència que el candidat de Junts pel Sí segueix sent Artur Mas.