Romeva es mostra convençut que hi ha d'haver acord amb la CUP

El diputat de Junts pel Sí mostra el seu optimisme sobre la negociació sobiranista

Sosté que la fórmula de Govern que va proposar Mas responia a propostes de la CUP

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El diputat i cap de llista electoral de Junts pel SíRaül Romeva, ha mostrat la cara optimista de les negociacions entre JxSí i la CUP per a la investidura d'Artur Mas. "Ho estan valorant", ha afirmat respecte a la resposta de la formació anticapitalista a les propostes de la setmana passada d'Artur Mas sobre un nou repartiment de funcions al Govern i la convocatòria en deu mesos d'una qüestió de confiança.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'exeurodiputat d'ICV ha afirmat que les negociacions segueixen endavant i "no estan bloquejades". I ha reivindicat que totes les parts surtin de "la seva zona de confort" i la pluralitat política existent. I ha atribuït les declaracions i els retrets entre els negociadors a un problema d'"interpretació". "Estic molt convençut que hi ha d'haver acord, estem treballant perquè n'hi hagi, no prometo res, no puc prometre res més que ganes que tot això vagi bé en tots els àmbits", ha afirmat.

Notícies relacionades

Romeva també ha alertat contra l'"excés d'odi, avarícia i ignorància" i ha reclamat ampliar "la perspectiva" en la negociació perquè si no, ha afegit, el procés es veurà abocat al fracàs. El diputat de Junts pel Sí ha considerat que és "normal" que cada part manifesti les seves posicions, i per això ha considerat fonamental que els diferents actors d'aquest diàleg estiguin en permanent contacte. Un contacte que, ha assegurat, mantenen a molts nivells i a través de múltiples vies.

"Hem de generar confiança per resoldre determinades dificultats", ha afegit, abans de rebutjar la manifestació convocada per l'ANCmanifestacióANC per a aquest diumenge "si és per posar pressió" a alguna de les parts.