EL GIHADISME A EUROPA

Podem proposa un pla de set punts contra el terrorisme gihadista

El 'Consell de la Pau' del partit de Pablo Iglesias inclou acabar amb la guerra a Síria i l'Iraq i protegir els refugiats que fugen de conflictes

El líder de Podem, Pablo Iglesias, amb l’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, abans de firmar al llibre de condol instal·lat al vestíbul de la residència de l’ambaixador, a Madrid, aquest dissabte.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, amb l’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, abans de firmar al llibre de condol instal·lat al vestíbul de la residència de l’ambaixador, a Madrid, aquest dissabte. / EFE / ZIPI

1
Es llegeix en minuts

Dos dies després de l'atemptat múltiple que s'ha saldat amb almenys 129 víctimes a París, Podem ha enviat als principals partits la seva proposta de 'Consell de la Pau', que inclou un pla de set punts de lluita contra el terrorisme gihadista, entre els quals destaca "acabar" amb la guerra a Síria i l'Iraq mitjançant un embargament d'armes i "protegir" els refugiats que fugen dels conflictes.

La proposta de Podem es produeix després que el seu líder, Pablo Iglesias, subratllés aquest dissabte que, després dels atemptats de París, no toca parlar de venjança sinó de valors democràtics, i digués que el seu partit no s'identifica amb els valors del pacte antigihadista firmat pel PP i el PSOE.

En la seva iniciativa, el partit liderat per Pablo Iglesias fa també un crida concreta al Govern perquè convoqui tots els actors polítics i socials per respondre a aquesta amenaça "de forma unitària i d'acord amb els valors democràtics de la nostra societat". "Estem davant un desafiament que requereix a la vegada incrementar l'eficàcia de l'acció de l'Estat i reafirmar un compromís inqüestionable amb la democràcia i els drets humans, tant dins com fora de les nostres fronteres", assegura Podem en un comunicat.

SET PUNTS

El document, enviat a les principals forces polítiques pretén ser, segons Podem, un punt de partida per reorientar l'estratègia de l'Estat enfront del fenomen del gihadisme.

Entre els seus set punts s'inclou la neutralització de les xarxes de captació i adoctrinamentxarxes de captació  adoctrinament, així com les vies de finançament i proveïment logístic de l'anomenat Estat Islàmic.

Notícies relacionades

També demana reforçar la societat civil a l'Iraq i Síria per derrotar l'Estat Islàmic i intentar acabar amb la guerra en aquests dos països, mitjançant un embargament d'armes a tots els contendents, el final dels bombardejos contra la població civil i l'obertura de corredors humanitaris.

Protegir els refugiats que fugen de la guerra en aquests dos països i acabar amb les màfies que trafiquen amb persones són dos punts més del document enviat per Podem a la resta de partits.