Iceta:"Han desconnectat de la realitat"

"Quan s'apliqui la llei no trobaran en nosaltres comprensió ni solidaritat", ha advertit el líder del PSC

Iceta alerta dels costos imprevisibles i insuportables d’una resolució que situa les institucions fora de la llei. / periodico

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

“Dir desconnectar en lloc d'una DUés un eufemisme per no espantar els seus electors. Estan desconnectats de la majoria, de la legalitat i de la realitat. No saben on van i ens arrosseguen en una fugida cap endavant”. Així de contundent s'ha mostrat Miquel Iceta al Parlament a l'hora d'explicar el rebuig frontal del PSC a la proposta rupturista.

“Reflexionin sobre una proposta de resolució que lluny de solucionar agreuja. En lloc de força per negociar tanca portes amb l'actual Govern o el que es formi després del 20-D. Posa en risc l'autogovern i lluny d'unir dividirà”, ha explicat Iceta. “Potser busquen una resposta del Govern que doni més arguments a la independència. No tindran suports enlloc. La solució només passa pel diàleg i el pacte. Som conscients del problema de l'ancoratge i el malestar que hi ha. Podem compartir-ho. Però en la via de l'enfrontament i de la il·legalitat, no hi ens trobaran”.

Notícies relacionades

El líder del PSC, que ha anunciat també el seu rebuig a la proposta de Catalunya Sí que es Pot, ha titllat d'“infantil i ridícul acceptar decisions de l'àrbitre quan interessa i negar-les quan no”. En aquest sentit, després de recordar que els socialistes es van mostrar en contra de la decisió del Constitucional que va tombar l'Estatut, considera que “s'han d'acatar les del decisions del TC encara que no es comparteixin”.

CONSEQÜÈNCIES IMPREVISIBLES

“La divisió dels catalans debilita. La història ha demostrat que fora de la llei derrota segura. És temerari i les conseqüències i costos són imprevisibles. ¿Han pensant en les conseqüències?”, ha preguntat als diputats de la CUP i Junts pel Sí. “No tenen dret ni mandat per fer un pas d'aquestes conseqüències. Quan s'apliqui la llei no trobaran en nosaltres comprensió ni solidaritat”, ha advertit. En aquest sentit, ha assenyalat el caos que pot generar que uns ciutadans desacatin unes lleis, i altres, unes altres. “És un disbarat. Què passarà si uns ciutadans fan cas d'unes lleis i altres no. Si altres institucions consideren no vàlides les del Parlament. De legalitat només n'hi ha una i amb una jerarquia normativa que només el TC pot resoldre, perquè és el garant dels drets dels ciutadans i per cert dels parlamentaris”.