El jutge del Vendrell analitza la documentació de l'últim maletí atribuït a Rosell

La defensa del director d'Infraestructures insisteix que la documentació és intranscendent i que sol·licitarà aixecar el secret de sumari

Josep Antoni Rosell, dreta, surt dels jutjats del Vendrell, divendres.

Josep Antoni Rosell, dreta, surt dels jutjats del Vendrell, divendres. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / EL VENDRELL

El jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, que investiga l'anomenat 'cas del 3%' sobre les presumptes comissions que van pagar empresaris a canvi d'adjudicacions públiques, està analitzant la documentació del quart maletí atribuït al director general d'Infraestructures de la Generalitat, Josep Antoni Rosell. "Demanarem l'aixecament del secret de sumari perquè considerem que la informació és intranscendent", ha informat Jordi Ventura, advocat de Rosell.

En dependències judicials s'està prenent acta del contingut de la documentació de l'últim dels quatre maletins entregats a la investigació per un presumpte amic de Rosell. La setmana passada la Guàrdia Civil va descarregar als jutjats del Vendrell quatre maletins i una caixa de seguretat dels quals no s'ha especificat el contingut.

Fonts pròximes a CDC van explicar que a la caixa de seguretat hi havia 80.000 euros en metàl·lic i diversa documentació relacionada amb les empreses en les quals anteriorment havia treballat Rosell. El seu advocat no va confirmar si entre aquesta documentació n'hi havia alguna de relacionada amb les empreses que van executar el projecte del canal Segarrra-Garrigues, tal com es va informar la setmana passada.

LA CADENA DE CUSTÒDIA

Notícies relacionades

Fonts pròximes a la investigació han informat que Rosell va entregar a un amic la caixa de seguretat i els maletins després dels registres en diferents despatxos empresarials i de CDC que es van realitzar a l'agost. Aquest amic els hauria entregat a la Guàrdia Civil després de les detencions d'11 persones, entre les quals hi havia Rosell, el 21 d'octubre.

La defensa de Rosell es va queixar que s'hauria trencat la cadena de custòdia i s'ha desentès en tot moment dels maletins i de la caixa de seguretat, que va haver de ser oberta per un manyà. "No tenim por de resvolem donar explicacions si sabem de què se'ns acusa", va manifestar en al·lusió a l'aixecament del secret de sumari que sol·licitarà pròximament.