'CAS 3%'

El jutge del Vendrell obre la caixa forta i els maletins de Rosell

El magistrat hi ha trobat uns 80.000 euros i documents de les empreses del director d'infraestructures de la Generalitat

Les diligències s'han endarrerit fins a les quatre de la tarda perquè ha sigut necessari avisar un manyà

Arriben als jutjats del Vendrell la caixa forta i els maletins. / JOAN REVILLAS / VÍDEO: ATLAS

Arriben als jutjats del Vendrell la caixa forta i els maletins.
Arribada als jutjats del Vendrell de la caixa forta i els tres maletins incautats en els registres de CDC.

/

2
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / EL VENDRELL

"Estem tremendament tranquils", ha manifestat Jordi Ventura, un dels advocats del director general d'Infraestructures.cat de la Generalitat de Catalunya, Josep Antoni Rosell, al sortir dels jutjats del Vendrell (Baix Penedès) a les quatre de la tarda d'aquest dimarts. Rossell hi havia arribat poc després de les nou del matí per assistir a l'obertura d'una caixa forta blanca i quatre maletins que estarien vinculats a la investigació del 'cas 3%'. A la caixa forta el jutge hi ha trobat uns 80.000 euros en efectiu i documents de les empreses de Rosell. També s'han obert quatre maletins. Aquest dijous es preveu que el magistrat segueixi revisant alguns dels documents. 

Després d'estar set hores a les dependències dels jutjats, Ventura ha explicat que el secret de sumari obliga el seu client a acollir-se al dret a no declarar. A causa del secret de sumari que hi ha sobre la investigació, tampoc ha volgut explicar res respecte al contingut de la caixa i dels maletins. Sí que ha detallat que el jutge els ha convidat a les noves diligències previstes per dijous, en què s'obrirà el contingut de nova documentació. 

Les diligències d'avui es preveien ràpides, però s'han allargat a causa del temps que ha sigut necessari per aixecar acta del contingut dels maletins i la caixa forta. La demora en l'obertura de la caixa ha sigut una de les causes que les diligències s'hagin endarrerit fins a les quatre de la tarda.

El manyà volia cobrar

Ha sigut necessari avisar un manyà, que ha arribat a les 13.40 del migdia i se n'ha anat a les 15.30 hores, encara que també ha hagut d'esperar que s'acabessin les diligències amb els maletins per iniciar la seva tasca amb la caixa forta. També ha trigat a arribar perquè havia exigit cobrar la factura a l'acabar la feina i hi havia dubtes per pagar entre el jutjat i la Guàrdia Civil. Finalment, ha arribat a un acord amb agents de la Guàrdia Civil per presentar la factura després d'obrir la caixa forta.

Notícies relacionades

El secret de sumari impedeix donar a conèixer el contingut dels maletins i de la caixa forta. No obstant, les diligències s'haurien fet per la sospita que puguin contenir documentació que apunti al pagament de comissions a la fundació CatDem, vinculada a CDC, a canvi d'adjudicacions d'obres públiques.

Segons fonts policials, un testimoni va entregar els maletins i la caixa forta a la Guàrdia Civil arran de la detenció de Rosell, dimecres passat, adduint que Rosell mateix els hi hauria donat perquè els guardés arran del registre a la seu de CDC del mes d'agost. Rosell va ser detingut dimecres passat per la Guàrdia Civil i va quedar en llibertat amb càrrecs divendres després de comparèixer davant el jutjat número 1 del Vendrell.