L'Audiència Nacional aparta els dos magistrats pròxims al PP del judici del 'cas Gürtel'

La sala penal accepta la recusació contra Concepción Espejel i Enrique López per la seva estreta vinculació amb el partit conservador

Els jutges Enrique López i Concepción Espejel.

Els jutges Enrique López i Concepción Espejel.

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

El ple de la sala penal de l'Audiència Nacional ha acceptat aquest divendres la recusació contra els jutges Concepción Espejel i Enrique López, la imparcialitat dels quals havia sigut posada en dubte per dues acusacions populars pels seus vincles amb el PPPP per jutjar el 'cas Gürtel'.

Els jutges, després de gairebé quatre hores de deliberació, han acceptat les propostes dels ponents Ramón Sáenz i Clara Bayarri, que eren partidaris d'apartar els dos magistrats. La fiscalia també recolzava en part aquesta decisió per considerar que els dos jutges havien mantingut una estreta relació amb el PP, que els havia designat per ocupar càrrecs importants en la carrera judicial.

Notícies relacionades

Després d'aquesta decisió, els arguments de la qual es coneixeran en els pròxims dies, ja que només s'ha avançat el veredicte, el tribunal que jutjarà aquesta trama de corrupció són Ángel Hurtado com a president, Julio de Diego i José Ricardo de Prada. En aquest cas, seran enjudiciats entre altres Francisco CorreaLuis BárcenasAna Mato i el PP com a responsables a títol participatiu.

La decisió del ple de l'Audiència Nacional és ferma, ja que contra ella no es pot interposar recurs.