Munté: "El llenguatge de Rajoy no es propi d'un Estat democràtic"

La vicepresidenta i portaveu del Govern subratlla que els parlaments "tenen la missió de canalitzar els mandats" de les urnes

La vicepresidenta i portaveu del Govern català, Neus Munté, ha assegurat que els entristeix i sorprèn la declaració de Rajoy. / periodico

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

 

La vicepresidenta del Govern en funcions i portaveu, Neus Munté, ha reclamat aquest dimarts "respecte per la democràcia" al president del Govern, Mariano Rajoy, minuts abans de la seva compareixença per fer una declaració política sobre la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP registrada al Parlament per iniciar el procés cap a la república catalana.

Notícies relacionades

"Des del Govern només esperem respecte per la democràcia i per la llibertat d'expressió. Els parlaments tenen la missió de canalitzar els mandats democràtics i això és el que fa el Parlament amb la presentació per part de dues forces que ostenten la majoria absoluta per iniciar la tramitació d'una proposta de resolució política perquè sigui analitzada i debatuda per part dels grups", ha afirmat Munté en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu català.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja ha anunciat hores abans que el Govern estudiarà la declaració quan sigui aprovada pel Parlament per impugnar-la en el cas que vegi indicis d'inconstitucionalitat.