Milers de persones demanen a Sant Sebastià la llibertat d'Arnaldo Otegi

A aquesta petició de llibertat s'hi han sumat els partits Sortu, Alternatiba, Aralar, EA, BNG i CUP

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Milers de persones s'han sumat a la manifestació convocada per la plataforma "Arnaldo askatu" i la iniciativa "Free Otegi, Free Them all", que ha reclamat la posada en llibertat d'Arnaldo Otegi i exdirigent del sindicat LAB Rafa Díez.

En cap de marxa, que ha recorregut el centre de Sant Sebastià, es trobaven els fills d'Arnaldo Otegi i Rafa Díez Usabiaga, Hodei Otegi i Naike Díez respectivament, a més de Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez; els altres tres condemnats en el 'cas Bateragune' i que, després de complir íntegrament la seva condemna, van sortir diumenge passat de la presó.

A aquesta petició de llibertat s'hi han sumat els partits Sortu, Alternatiba, Aralar, EA, BNG i CUP, així com els sindicats ELA i LAB. I a títol personal, hi han estat presents els socialistes Jesús Eguiguren i Gemma Zabaleta, juntament amb el membre de CCOO, Jesús Uzkudun.

Per part de Podem hi han assistit, d'igual manera a títol personal, tres parlamentaris de Podem - Ahal Dugu a Navarra i 22 càrrecs institucionals de la formació en diputacions i ajuntaments del País Basc. La seva presència té un especial significat després que el secretari general de Podem Euskadi, Roberto Uriarte, anunciés que el seu partit no participaria en la manifestació al no sentir-se representat pel manifest de la convocatòria, en el qual, en la seva opinió, s'atorga un tractament d'"herois de la pau" els condemnats pel 'cas Bateragune'.

Voluntat política

Al final de la mobilització, ha pres la paraula Rebeka Ubera en nom de la coalició EH Bildu, per reclamar  "valentia" i voluntat política per abordar un diàleg sense condicions ni excepcions.

En la seva intervenció, Ubera ha denunciat que ja no es pot esperar res de l'Estat espanyol, i per això "no podem estar de braços plegats esperant els altres, ni tampoc l'hipotètic nou govern central".

Notícies relacionades

En paral·lel a aquesta marxa, 24 europarlamentaris s'han sumat a la petició de llibertat d'Otegi i Díez.