ICV-EUiA avala les condicions de Colau per anar junts al 20-D

Els ecosocialistes aposten per un candidat independent i que la marca porti primer el nom de Podem

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja té habilitada la pista d'aterratge a la confluència d'ICV-EUiA Podem. Unes hores abans que el plenari de Barcelona en Comú es reuneixi per decidir si se suma a la candidatura de les eleccions generalsBarcelona en Comú, la cúpula de la coalició ecosocialista li ha donat la benvinguda avalant la condició principal de la plataforma de Colau per concórrer junts al 20-D: que el cap de llista sigui un independent.

Notícies relacionades

"Comptem amb Podem i amb Barcelona en Comú per forjar una candidatura forta i plural, d'obediència catalana i encapçalada per una persona independent", ha afirmat la coordinadora d'ICV, Dolors Camats. Al subratllar que la nova confluència ha de tenir "obediència catalana", Iniciativa ha volgut advertir que no es pot repetir a les generals l'excessiu protagonisme que Podem va tenir en la campanya de les catalanes, i que sectors ecosocialistes creuen que va ser contraproduent.

El preacord establert al juliol entre ICV-EUiA i Podem contempla que els diputats que obtingui al Congrés formin un grup propi, al marge de la resta de parlamentaris de Podem. El que no va quedar clar és el nom de la confluència. Sobre aquest punt, el coordinador d'ICV, Joan Herrera, ha deixat entreveure que la nova marca portarà primer el nom de Podem, i això fa guanyar punts a l'opció que la coalició es digui Podem en Comútal com va avançar aquest diari dijous.

Temes:

ICV Ada Colau