Dimiteix Arantza Quiroga com a presidenta del PP basc

Assegura que tornaria a presentar la ponència sobre convivència que es va veure obligada a retirar "una i mil vegades"

Arantza Quiroga anuncia la seva dimissió com a presidenta del PP del País Basc. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Arantza Quiroga ha presentat la seva dimissió com a presidenta del PP basc, segons ha informat ella mateixa en una roda de premsa aquest dimecres a Sant Sebastià. El seu cessament arriba després que la setmana passada es veiés obligada a retirar una ponència sobre la pau que va presentar 'motu proprio' al Parlament de Vitòria en què sol·licitava la renúncia, però no la condemna expressa, a la violència, i que va ser aplaudida per Bildu.

Segons ha explicat Quiroga, dijous passat ja va comunicar la seva decisió de dimitir a la direcció nacional del partit i la secretària general, María Dolores de Cospedal, li va demanar que s'ho pensésMaría Dolores de Cospedal. No obstant, aquest període de reflexió no ha fet variar la seva decisió.

Notícies relacionades

"Tornaria a presentar la ponència una i mil vegades", ha subratllat Quiroga, alhora que ha considerat que el PP ha de treballar per la "convivència", una matèria en què ha assegurat que la societat "va davant". I ha assegurat que el PP basc va retirar la ponència sobre convivència perquè la direcció nacional l'hi va demanar, "per disciplina de partit".

La ja expresidenta dels populars bascos ha volgut evitar els "retrets" i ha assegurat que "només" té paraules "d'agraïment", en especial per la secretària general del PP basc, Nerea Llanos, i per Cospedal.