Aznar insisteix en els seus avisos a Rajoy i alerta que C's ha aconseguit "la primacia" en l'espai de centredreta

L'expresident es queixa dels "desqualificatius personals" que ha rebut per part de la direcció del PP després d'emetre "el seu diagnòstic" sobre el 27-S

Aznar indica que la victòria de Ciutadans ha sigut clara a Catalunya i li demana al PP que reflexioni sobre això. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

L'expresident José María Aznar ha insistit aquest dilluns en les seves crítiques a la gestió de Mariano Rajoy a Catalunya i els seus avisos al voltant del perill que el PP perdi les eleccions generals. Aznar ha alertat que, mentre en l'espai de l'esquerra en els comicis catalans s'ha consolidat el paper del PSOE sobre Podem, en l'espai de "centredreta" la "primacia" és de Ciutadans, cosa que segons la seva "opinió pot tenir importància" en les legislatives del 20 de desembre.

L'expresident del Govern ha demanat per tant al seu partit que "reflexioni" per què els ciutadans catalans no secessionistes "pensen que la unitat d'Espanya està més ben defensada per C's que pel PP". Per contrarestar aquest efecte, ha demanat a la formació conservadora que sigui "més clara" i "reafirmi l'ordre Constitucional".

Perquè, segons la seva opinió, és un "error greu" deixar qualsevol escletxa oberta que condueixi a la ciutadania a la "confusió" i a pensar que és convenient reformar la Carta Magna. Per ell, no convé retocar la llei de lleis per "pagar un preu als secessionistes". "La Constitució no és un problema a Espanya sinó no els plantejaments dels que volen trencar", ha afegit.

EL COMUNICAT QUE VA MOLESTAR EL PP

Aznar ha insistit així en els arguments i avisos que ja va incloure en el comunicat que va emetre amb el seu diagnòstic sobre el resultat de les eleccions catalanes el 28 de setembre i que tanta polseguera va aixecar al PP. Els dirigents conservadors van fer pinya amb Rajoy i van criticar el seu antic líder per emetre les seves opinions en una nota de premsa i no en els òrgans interns del partit.

L'expresident s'ha queixat avui de l'actitud del PP. Segons la seva versió, ell només va fer un "diagnòstic" sobre el resultat de les urnes catalanes i, tot i que "no ha vist desautoritzats els seus arguments, sí que ha rebut "desqualificacions personals", cosa que el "sorprèn" perquè, segons la seva opinió, el 27-S va ser un "senyal". 

Aznar ha insistit que Catalunya està ara "més dividida" i el procés independentista "continuarà" ja que les forces secessionistes han guanyat "en escons" i són ara partits "més radicals".

Sobre el PP, el president de la Fundació FAES ha assenyalat: "Les dades ens han donat un cinquè avís i jo m'he limitat a dir-ho i a demanar que es reflexioni sobre això per evitar que els avisos es puguin seguir reproduint en el futur".

EVITA RECOLZAR LA CANDIDATURA DE RAJOY

Notícies relacionades

Aznar ha evitat a més donar el seu suport a la candidatura de Rajoy a la presidència del Govern. S'ha limitat a dir que la seva elecció ha correspost al PP, que ja ho té decidit, i davant d'això ha desitjat a Rajoy "la millor sort".

Per últim, l'excap de l'Executiu ha assenyalat que ell no ha opinat sobre el PPC perquè sap que "si algú  ho passa malament" són els dirigents del PP a Catalunya.