EL DEBAT SOBIRANISTA

Herrera troba en Salmond un aliat per seguir defensant el referèndum

El líder d'Iniciativa admet que la proposta de Catalunya Sí que es Pot "no va seduir des del punt de vista nacional"

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, el 26 de juny, a Barcelona.

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, el 26 de juny, a Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Joan Herrera considera que les paraules de l'exlíder nacionalista escocès Alex Salmond Alex Salmonddemostren que la proposta d'ICV-EUiA i Catalunya Sí que es Pot de celebrar un referèndum d'autodeterminació encara tenen "recorregut". En una entrevista a 'Els Matins' de TV-3, el dirigent ecosocialista ha admès que el seu projecte "no ha seduït des del punt de vista nacional", però ha insistit en el seu plantejament i més encara després que l'exmandatari del Partit Nacionalista Escocès interpretés que els resultats del 27-S tenen com a millor punt de sortida la celebració del referèndum.

Durant l'entrevista, Herrera també ha aprofitat per carregar contra la direcció de TV-3 pel tracte rebut per Catalunya Sí que es Pot durant la campanya electoral. El líder d'Iniciativa s'ha queixat que durant aquells dies la candidatura que encapçalava Lluís Rabell va ser situada en el "bloc del no", amb el PPC i Ciutadans, mentre que la nit electoral, quan es van conèixer els resultats, la cúpula de la televisió autonòmica va canviar les tornes i els va situar en el "bloc del sí". "No s'ha jugat net amb nosaltres", ha retret.