AMB PEDRO SÁNCHEZ

L'excomandanta Zaida Cantera anirà sisena a la llista del PSOE de Madrid

Al maig va deixar definitivament l'Exèrcit després de denunciar assetjament sexual i discriminació

Zaida Cantera, en una sessió del Congrés al mes de març.

Zaida Cantera, en una sessió del Congrés al mes de març. / Sergio Barrenechea (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'excomandanta Zaida Cantera, que el maig passat va deixar definitivament l'Exèrcit després de denunciar assetjament sexual i suposats casos de discriminació, figurarà al número sis de la llista que el PSOE presentarà a les eleccions generals per la circumscripció de Madrid.

Segons ha informat avui el PSOE en un comunicat, Cantera acompanyarà el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, en aquesta candidatura, que, indiquen, "els dies vinents es donarà a conèixer en la seva totalitat".

Zaida Cantera, madrilenya de 38 anys, va denunciar que el 2008, després de tornar d'una missió al Líban, va patir assetjament per part d'un dels seus superiors, el coronel Isidro José de Lezcano-Mújica.

L'excomandanta va presentar denúncia i el Tribunal Militar Central, el 8 de març del 2012, va condemnar el llavors coronel a dos anys i 10 mesos de presó per delicte "d'abús d'autoritat", amb tracte degradant, ja que llavors l'assetjament sexual no estava tipificat al Codi Penal Militar.

BAIXA MÈDICA

Cantera va sol·licitar l'any passat la baixa mèdica a l'Exèrcit de Terra pels fets denunciats i va seguir així fins que el maig d'aquest any va obtenir la baixa definitiva i se li va assignar una pensió màxima d'uns 2.500 euros bruts mensuals, tal com correspon per llei.

Segons dades facilitades pel PSOE, la futura candidata socialista al Congrés per Madrid va cursar estudis a l'Acadèmia General Militar i es va llicenciar amb el grau de tinent de l'Exèrcit de Terra, en l'especialitat de Transmissions, on va estar destinada a la Unitat de Transmissions de la Brigada Cuirassada.

Notícies relacionades

Té experiència en els camps d'intel·ligència i seguretat, anàlisis geopolítiques i geoestratègiques, afegeix la nota del PSOE, i recorda a més que l'exmilitar, "amb un brillant full de serveis", va ser destinada i condecorada per la seva presència en missions internacionals com els conflictes de Kosovo o el Líban, i va aconseguir el grau de comandant.

Cantera també ha sigut campiona d'Espanya de natació en diferents modalitats i ha format part de la selecció nacional diverses vegades, segons informa el PSOE.