Rajoy: "És fals i injust atribuir la imputació de Mas al Govern"

El president subratlla que a Espanya "hi ha divisió de poders" i demana que es respectin les decisions judicials

Declaracions del president del govern, Mariano Rajoy, al Congrés sobre la imputació d’Artur Mas sobre el 9-N. / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El sempre esquiu amb la premsa Mariano Rajoy s'ha volgut parar aquest dimecres al matí als passadissos del Congrés a parlar amb els periodistes. Només li interessava un tema: la imputació del president Artur Mas. "Voldria aclarir una cosa que en condicions normals no requeriria cap pronunciament públic per la meva part. És fals i profundament injust atribuir aquest tipus de decisions al Govern, aquesta decisió correspon a qui l'ha pres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha decidit, per les raons que ells si volen poden donar a conèixer a l'opinió pública, citar el senyor Mas", ha declarat davant les càmeres de televisió.

El cap de l'Executiu ha assegurat que a Espanya "hi ha divisió de poders" i ha demanat que es respectin les decisions judicials. Rajoy ha recordat que "molta gent de totes les forces polítiques" ha sigut citada davant els jutges i ha reclamat que es "respectin" les decisions judicials. "Ens agradin o no ens agradin. Nosaltres sempre ho hem fet i esperem que els altres també", ha afegit.

LA RESPONSABILITAT DEL MINISTRE CATALÁ

Tot seguit, un periodista li ha plantejat una segona qüestió: que digués si se sentia "descontent" per les crítiques de José María Aznar, en què censurava l'estratègia electoral del PP a Catalunya i es queixava que no hagi pres nota dels cinc avisos dels electors conservadors a les urnes. "Estic descontent amb el fet que les resolucions dels tribunals de justícia s'han d'atribuir a qui les pren i no a altres persones diferents", ha respost, deixant clar que només li interessava intentar donar la seva versió sobre la imputació de Mas.

Notícies relacionades

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, té gran responsabilitat en aquesta polèmica, ja que ell mateix va dir dimarts que creia que el TSJC havia fet pública la imputació del dirigent de CDC dimarts i no abans per no interferir en les eleccions del 27-S.