Raül Romeva i Germà Bel evidencien les seves diferències sobre BCN World en un acte a Tarragona

Els candidats de Junts pel Sí xoquen sobre els avantatges i els inconvenients del macroprojecte de turisme i oci

1
Es llegeix en minuts

El cap de llista per Barcelona de Junts pel SíRaül Romeva, i el de TarragonaGermà Bel, han posat en evidència aquest dijous les seves diferències sobre BCN World, el projecte de macrocomplex de turisme i oci que es construirà entre Salou i Vila-seca, molt a prop del parc temàtic de Port Aventura. Bel ha defensat les bondats del projecte impulsat pel Govern d'Artur Mas, ja que, al seu parer, "serà capaç de crear riquesa, llocs de treball i sostenibilitat" amb la condició que no sigui "el Benidorm de la Costa Daurada". En canvi, Romeva ha considerat que "és un tema que està congelat i ho estarà fins que no hi hagi un mandat ciutadà que decideixi què i com s'ha de fer aquesta inversió".

En un acte de campanya conjunt per parlar d'infraestrucutres celebrat al Port de Tarragona, Bel ha explicat que la candidatura de la qual forma part "no creu que la riquesa es tingui, sinó que s'ha de crear" --això justifica el macrocomplex d'oci--, i que els impostos sobre aquesta activitat permetran generar ingressos per finançar serveis socials.

"És un projecte que serà capaç de crear riquesa i llocs de treball", ha afirmat, alhora que ha criticat el Govern del PSOE perquè va crear la llei de dependència sense assegurar primer el finançament, i això ha generat problemes a posteriori.

En canvi, Romeva ha expressat els seus dubtes sobre BCN World i ha dit que és un "tema que no està tancat" en el si de la candidatura, en al·lusió al fet que els diversos actors que formen part de la llista no tenen la mateixa opinió.

El projecte d'oci es va aprovar en aquesta legislatura al Parlament amb els vots de CiU i PSC, però el rebuig d'ERC, tot i que els republicans eren els socis del Govern i els que garantien l'estabilitat parlamentària al president Artur Mas.

QUE HI HAGI "MANDAT CIUTADÀ"

Notícies relacionades

Romeva ha assegurat que aquest tema està "congelat", ja que els integrants de la candidatura sobiranista --CDC i ERC, entre altres-- no tenen la mateixa opinió sobre les oportunitats que genera el macrocomplex.

El cap de llista diu que el tema quedarà parat fins que hi hagi un "mandat ciutadà que aclareixi què i com s'ha de fer aquesta inversió", i no ha precisat si aquest mandat, per tant, haurà de sorgir d'unes pròximes eleccions catalanes.