ELECCIONS 27-S

Rabell: "Romeva és una tapadora de Mas"

El candidat de Catalunya Sí que es Pot descarta qualsevol pacte amb Ciutadans després del 27-S

1
Es llegeix en minuts

El candidat de Catalunya Sí que es Pot al 27-S, Lluís Rabell, ha endurit aquest dimarts el seu discurs contra el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, i contra Ciutadans, la força amb què, segons les enquestes, es disputa la segona posició. A l'exeurodiputat d'ICV l'ha definit com una "tapadora" del president de la Generalitat, Artur Mas, i amb el partit d'Albert Rivera ha tancat la porta a qualsevol pacte postelectoral, tampoc per evitar la investidura de Mas. "Mai a la vida podem pactar amb una força que no es diferencia en res del PP i és una espècie d'operació política de l'Ibex 35, un lífting del PP", ha afirmat.

Notícies relacionades

Des de Girona, Rabell ha recordat que els vots de Ciutadans han servit per "consolidar en el poder un dels pitjors PP, el de la Comunitat de Madrid, el que acumula més casos de corrupció", i ha deixat clar que els diputats de Sí que es Pot no faran president Mas "ni per activa ni per passiva". També ha descartat recolzar Romeva perquè, segons la seva opinió, l'objectiu del número u de Junts pel Sí no és encapçalar un Govern, sinó investir Mas. "Romeva s'ha ficat en un jardí i ha posat el seu prestigi, la seva història, la seva carrera política i els seus ideals per donar cobertura al candidat a la presidència de la Generalitat que no comparteix cap d'aquests ideals i valors", ha afegit.

Amb la mateixa contundència contra Romeva s'ha expressat el coordinador d'ICV, Joan Herrera, que ha debutat aquest dimarts a la campanya de Sí que es Pot. El líder ecosocialista, amic de Romeva en el passat, s'ha preguntat per què l'exeurodiputat deixa liderar el procés sobiranista a Mas, "per què recolza CDC, que rep set milions d'euros d'empreses a canvi de res" i "com pot ser d'esquerres i estar al costat dels que fan que hi hagi 3.000 professors menys i subvencionen escoles de l'Opus que segreguen nens i nenes".