ELECCIONS 27-S

Iglesias: "La Catalunya de l'extraradi és més autèntica que cap altra"

El líder de Podem allarga la mà als votants d'ERC i la CUP que no vulguin Mas de president

Míting de campanya de Catalunya Sí que es Pot amb Pablo Iglesias i Rabell. 

Míting de campanya de Catalunya Sí que es Pot amb Pablo Iglesias i Rabell.  / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha iniciat aquest diumenge la seva intensa gira electoral catalana --té previstos almenys 12 actes de campanya de Catalunya Sí que es Pot en suport del candidat Lluís Rabell-- amb una reivindicació de la Catalunya més popular, a qui ha reclamat que es mobilitzi en les eleccions del 27-S com sol fer-ho a les generals. Pocs dies després de la seva criticada apel·lació als catalans "que no s'avergonyeixen de tenir avis andalusos o pares extremenys" perquè "treguin les dents" i "facin fora" Artur Mas, Iglesias ha seguit en la mateixa direcció proclamant que "la Catalunya de l'extraradi és més autèntica que cap altra".

A un d'aquests barris humils on Catalunya Sí que es Pot aspira a despertar el 27-S, el Carmel de Barcelona, s'ha dirigit Iglesias en un míting en què ha tornat a descarregar la seva artilleria contra Mas buscant vot més esquerrà. En aquest sentit, el líder de Podem ha allargat la mà especialment als votants d'ERC i la CUP, que, encara que siguin independentistes, no volen que els seus vots serveixin per reelegir l'actual president. "Quan hi ha gent d'esquerres que treballa per fer president qui va votar l'amnistia fiscal o la reforma laboral, alguna cosa va malament", ha afirmat Iglesias.

El líder del partit lila ha assegurat que és "incompatible treballar per un futur millor i col·locar Mas de president" i ha reclamat a Esquerra i a la CUP que "mirin la cara de la Catalunya popular i li diguin que investiran Mas". Després de confessar-se admirador de Lluís Llach, ha dit "no entendre" que una persona d'esquerres pugui encapçalar una llista en què també figura el líder de CDC. Llach és el número u de Junts pel Sí per Girona. "No seran els senyorets Mas ni Albert Rivera els que defensaran els barris populars", ha advertit Iglesias.

Notícies relacionades

El líder del Podem també ha apel·lat als votants descontents del PSC, amb la vista posada en les eleccions generals, aprofitant el gir a l'esquerra del Partit Laborista britànic amb l'elecció com a líder de Jeremy Corbyn. "Fan falta més socialistes com Corbyn a Alemanya, a França i a Espanya. La seva elecció ha causat fredor en aquells que van tacar la paraula socialista", ha asseverat citant explícitament el president francès, François Hollande, l'excanceller alemany Gerhard Schröder i el PSOE.

Un petit grup d'independentistes ha irromput en l'acte de Catalunya Sí que es Pot i ha proferit crits de "feixista" i "etnicista" contra Iglesias per la seva invocació de dimecres passat als orígens familiars de la Catalunya metropolitana.