Duran diu que Mas no està capacitat per al diàleg

El dirigent d'Unió assegura que "l'altra part, Mariano Rajoy", tampoc està preparada per parlar

El democristià creu que el president català està entregat a ERC

Duran Lleida carrega contra Artur Mas. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, ha assenyalat que el president català, Artur Mas, "ja no està capacitat" per al diàleg amb l'Estat i l'ha acusat d'entregar a ERC "el calendari i l'agenda política" de CDC, sense pensar en "l'interès general" dels catalans.

En una entrevista a la Ser, Duran ha assenyalat que "ara per ara no hi ha sortida ni diàleg" per al problema de Catalunya, perquè Mas "no està capacitat per al diàleg", però "tampoc ho està l'altra part, Mariano Rajoy", i ha augurat que després de les eleccions generals "convé moure's".

Per als comicis catalans, el democristià ha lamentat que CDC hagi "entregat el calendari i l'agenda política a ERC i a les entitats" independentistes per a la candidatura de Junts pel Sí, un moviment que, al seu parer, "no és d'estadistes".

Ha evitat revelar quins motius creu que han portat Artur Mas a teixir aquesta aliança electoral independentista, però ha remarcat que el president no ha pres aquesta decisió "pensant en l'interès general dels ciutadans de Catalunya".

UNIÓ, AL MARGE

Duran ha assegurat que hi ha "un embolic" del qual s'ha de sortir, però ha avisat que UDC no participarà "en cap front" després del 27-S, perquè no votarà una declaració d'independència al Parlament ni tampoc s'alinearà amb PPC Ciutadans, dos partits que ha descartat que puguin formar un Govern perquè si poguessin "ja anirien junts a les eleccions".

El dirigent d'Unió ha assegurat que el 27-S no se celebraran "unes simples eleccions", sinó que seran "les més importants des de la recuperació de la democràcia". En aquest punt, ha advertit que, com que el "món independentista hi vol donar aquest valor de consulta", el que passarà a Catalunya en cas de guanyar Junts pel Sí és que hi haurà "molta inestabilitat política".

Aquesta inestabilitat, ha continuat el líder d'UDC, "serà negativa per a Catalunya, Espanya i també Europa", ja que a la Unió Europea "hi ha molta interdependència" entre empresaris, per exemple, i això "repercutirà" en la relació entre els estats membres. Així mateix, ha argumentat que Europa "només es pot salvar amb més interdependència".

'CAS TORREDEMBARRA'

Notícies relacionades

Pel que fa a la investigació sobre les aportacions de Teyco a la fundació de Convergència, el líder d'UDC ha recordat als que diuen que és un cop de l'Estat contra l'independentisme que els registres de divendres passat es deriven "d'una denúncia d'Esquerra i el PSC a Torredembarra": "No sé si ERC --soci de CDC a Junts pel Sí-- és un agent del CNI", ha ironitzat.

Preguntat per si va tenir sospites d'irregularitats de finançament a CDC durant els anys de convivència en el si de la federació de CiU, Duran ha dit que no era de la seva incumbència "buscar indicis de responsabilitat delictiva", però ha recalcat que en aquests moments s'ha "d'investigar a fons" el cas de Torredembarra (Tarragona).