REACCIONS D'UDC

Duran respecta els registres de la Guàrdia Civil a Catdem, però també la presumpció d'innocència

El president del comitè de govern d'Unió demana rapidesa per solucionar aquest problema

El candidat d’Unió al 27-S, Ramon Espadaler, amb el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, i el repte de membres de la llista, aquest dijous, 20 d’agost.

El candidat d’Unió al 27-S, Ramon Espadaler, amb el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, i el repte de membres de la llista, aquest dijous, 20 d’agost. / EFE / TONI GARRIGA

1
Es llegeix en minuts

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, no ha volgut entrar a valorar els registres que es porten a terme aquest divendres a la seu de la fundació de CDC i en diversos ajuntaments i ha dit que respecta tant l'actuació judicial com la presumpció d'innocència de les parts implicades. Duran també ha assenyalat que s'ha de solucionar de forma "ràpida" aquest "problema".

Notícies relacionades

De la mateixa forma, el secretari del partit, Ramon Espadaler, ha fet referència a la no valoració i respecte malgrat que ha reconegut que és "obvi" que l'actuació policial té lloc pocs dies abans del 27-S. Duran Lleida i Ramon Espadaler han valorat els registres en el marc d'una roda de premsa oferta a Torregrossa, durant la reunió del comitè electoral d'Unió amb els candidats per al 27-S.

La Guàrdia Civil registra des de primera hora d'aquest divendres la fundació de CDC, Catdem, situada al carrer de Casp de Barcelona. El registre s'emmarca en la segona fase de l'operació Petrum, que investiga el pagament de comissions del 3% de la constructora Teyco al partit. També es registra el domicili de l'extresorer de Convergència Daniel Osácar i els ajuntaments de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès.