Unió es desmarca de l'independentisme i de les polítiques d'esquerres

Els democristians anuncien un programa basat en el pacte, la recuperació econòmica i els valors "humanistes"

Espadaler manté la proposta d'una disposició addicional a la Constitució malgrat el cop de porta de Rajoy

El candidat d’Unió al 27-S, Ramon Espadaler, amb el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, i el repte de membres de la llista, aquest dijous, 20 d’agost.

El candidat d’Unió al 27-S, Ramon Espadaler, amb el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, i el repte de membres de la llista, aquest dijous, 20 d’agost. / EFE / TONI GARRIGA

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

Unió ha presentat avui els seus candidats a les eleccions autonòmiques del 27-S, anunciat que ben aviat farà públic el seu programa electoral, basat a fugir de l'independentisme, de la "més extrema de la dreta" i "de les polítiques del tripartit", segons ha explicat el cap de llista i exconseller, Ramon Espadaler.

En una roda de premsa en un cèntric hotel de Barcelona, Espadaler ha anunciat que el programa es basarà en la qüestió nacional, proposant una sortida basada en el pacte i la negociació, però també en les polítiques de recuperació econòmica i creació d'ocupació, i en els valors "humanistes" propis d'Unió.

Espadaler ha fet bandera de la cohesió interna de la seva candidatura i d'estar "instal·lats en una centralitat que ha sigut abandonada per part des que volen la ruptura amb Espanya o fan propostes des de la part més extrema de la dreta més dreta, com el PP i el seu entorn, Ciutadans".

L'encaix constitucional

Notícies relacionades

Respecte al model d'Estat, Espadaler manté la proposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, basada en una disposició addicional al text constitucional, sense necessitat d'emprendre la reforma de la Constitució, malgrat que el president del Govern, Mariano Rajoy, ha rebutjat ja aquesta possibilitat. "Ha esperat al final de la legislatura i ara tanca el debat", s'ha queixat el candidat democristià.

Respecte a la proposta del candidat del PP, Xavier Garcia Albiol d'expulsar els manters en situació irregular, el cap de llista ha afirmat que "hi ha un marc legal que estableix el criteri per fer o no fer expulsions. No creiem que facin falta reformes legislatives, sinó aplicar el marc legal i fer ús en el sentit més positiu del terme de la capacitat policial davant un fenomen que també té una naturalesa des del pla policial però no exclusivament, però la policia forma part de la solució”. Espadaler ha afegit el vessant “dels drets humans de les persones explotades”.