LA CARTA MAGNA

Duran reclama una disposició específica per a Catalunya més que una reforma constitucional

El líder d'Unió demana a Junts pel Sí que clarifiqui el seu programa i aspirants a governar i no s'escudin en la independència

1
Es llegeix en minuts

El líder d'UnióJosep Antoni Duran Lleida, creu que per resoldre el conflicte català no n'hi ha prou amb una reforma constitucional del títol VIII (relatiu a les comunitats autònomes). La solució passa, afirma, per "una disposició addicional que reconegui l'especificitat de la identitat de Catalunya". "És un tema diferent del de la reforma constitucional", ha apuntat.

El dirigent democristià ha assenyalat, als passadissos del Congrés, que el seu partit "sempre" estarà disposat a parlar d'una possible reforma de la Constitució, però que això "no significa" que l'acord anirà "en funció de la possible reforma". Segons la seva opinió, "no es pot anar a una reforma oberta de la Constitució", perquè d'aquesta manera "un sap com comença però no com acaba". "Cal posar-se d'acord abans sobre quins són els temes que requereixen reforma constitucional", ha recalcat.

Aquests temes, ha afegit, "poden ser diversos" i anar "des de la monarquia fins a temes de nous drets i altres qüestions", i ha destacat que un punt a tenir en compte en una reforma de la Carta Magna són les autonomies. "Sobre el títol VIII, el Govern ha dit que no s'ha entès bé si el que tracta és de reordenar o de centralitzar; s'hauria de veure amb propostes concretes", ha subratllat.

EL 27-S

Notícies relacionades

Respecte a la polèmica al voltant de Junts pel Sí i el seu candidat a president, Duran ha instat CDC ERC a clarificar el seu programa i aspirants a governar en lloc d'escudar-se "en el tema de la independència".

El portaveu al Congrés ha apuntat com a necessària una "qualitat democràtica" que implica que els ciutadans sàpiguen qui és cada candidat a la presidència de la Generalitat. I s'ha preguntat quina serà la posició del pròxim Govern català respecte a assumptes com la política educativa i sanitària, en concret.