CAMÍ CAP A LES URNES

Rodríguez Sol fixa en un 60% els vots necessaris per debatre sobre la independència

El número dos de la llista d'Unió veu "inversemblant" confiar que Europa reconeixeria un estat català si Espanya s'hi oposa

Martín Rodríguez Sol, entre Espadaler i Duran, ahir a la seu d’Unió.

Martín Rodríguez Sol, entre Espadaler i Duran, ahir a la seu d’Unió. / ACN / BEGOÑA FUENTES

1
Es llegeix en minuts

L'exfiscal superior de Catalunya i número dos de la llista d'Unió per al 27-SMartín Rodríguez Sol, ha situat un 60% els vots que els independentistes necessitarien per pressionar l'Estat. El jurista ha afirmat, a 'El matí de Catalunya Ràdio', que "no és seriós dir que només una majoria d'escons legitimaria" la independència.

Preguntat sobre si el Govern podria aplicar l'article 155 i suspendre l'autonomia catalana, Rodríguez Sol ha apuntat que això seria "una invasió competencial legítima, però que demostraria la falta de sensibilitat per acceptar la voluntat de Catalunya". Tot i així, preveu un escenari complicat si Catalunya continua amb el procés independentista només amb una majoria d'escons: "Madrid també tindria la seva legitimitat per dir: 'és que vosaltres esteu actuant d'esquena a la majoria de Catalunya, que ha votat una altra opció'".

Notícies relacionades

Sobre una eventual declaració unilateral d'independència (DUI), considera "inversemblant" confiar que Europa reconeixeria un nou estat català si Espanya s'hi oposa, i s'ha preguntat si algú coneix un sol país europeu disposat a fer-ho.

Rodríguez Sol ha augurat que Junts pel Sí guanyarà les eleccions, però no tindrà majoria suficient per impulsar el procés ni per formar govern, per la qual cosa Catalunya "serà probablement ingovernable".

Temes:

Unió