CAMÍ CAP A LES URNES

Germà Bel censura que un partit "minoritari" condicioni la candidatura de Mas

El número u per Tarragona de Junts pel Sí contesta així a la CUP, que rebutja investir el líder de CDC

1
Es llegeix en minuts

El cap de llista de Junts pel Sí per TarragonaGermà Bel, ha rebutjat que un altre partit pugui condicionar que Artur Mas sigui el candidat de la llista unitària a la presidència de la Generalitat. "Jo, si guanya Junts pel Sí, no m'imagino cap altre president que no sigui el que prefereix Junts pel Sí", ha afirmat Bel en una entrevista a Europa Press, responent així a la CUP. El candidat d'aquest partit, Antonio Bañoses va obrir ahir a recolzar un Govern de concentració de Junts pel Sí, encara que rebutja investir Mas president perquè no comparteix les seves polítiques.

Notícies relacionades

"No he entès mai la idea de 'vosaltres sí, però aquest no'", ha afirmat Bel. Pel candidat per Tarragona, és incomprensible que, en cap circumstància, un partit que guanyi les eleccions accedeixi a satisfer una petició d'aquest tipus d'una força amb menys suports. De manera que el més "natural" seria, ha dit, que "si Junts pel Sí està en disposició de formar Govern" el formi "en funció de les seves preferències".

Baños va dir aquest dimecres que no posaria "condicions impossibles" a un Govern de Junts pel Sí si així contribueix a "trencar" amb Espanya, encara que va plantejar la possibilitat que la CUP recolzi un altre presidenciable de la llista integrada per CDCERC i les entitats sobiranistes.