CAMÍ CAP A LES URNES

Rigol, Benach, Gispert i Guardiola tancaran la llista de Junts pel Sí

L'excomponent de La Trinca i productor de televisió Josep Maria Mainat també se suma a la candidatura

L’expresident del Parlament Ernest Benach.

L’expresident del Parlament Ernest Benach.

1
Es llegeix en minuts

La llista de Junts pel Sí per la circumscripció de Barcelona la tancaran els expresidents del Parlament Joan RigolErnest Benach Núria de Gispert. Darrere seu, en l'última posició, se situarà l'entrenador del Bayern de MunicPep Guardiola. Rigol va ser conseller sota la presidència de Jordi Pujol i és un dels històrics dirigents d'Unió que, com De Gispert, l'actual presidenta del Parlament, han decidit deixar el partit per recolzar Demòcrates de Catalunya, la nova força democristiana independentista sorgida d'UDC. En els últims mesos, Rigol va dirigir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Benach, militant i exdirigent d'ERC, va ocupar la presidència del Parlament sota el període de Govern del tripartit.

Darrere els expresidents de la Cambra catalana, tancarà la llista simbòlicament l'exjugador i exentrenador del BarçaBarça. A la llista s'incorporarà també l'excomponent de La Trinca i productor de televisió Josep Maria Mainat.

PRESSUPOSTOS "SOCIALS"

D'altra banda, la dirigent del PPC i diputada al Congrés Dolors Montserrat va defensar que els Pressupostos de l'Estat presentats pel Govern del PP són beneficiosos per a Catalunya. Montserrat va denunciar el que va qualificar de "victimisme independentista" en aquesta matèria, tot i que el volum d'inversió de l'Estat a Catalunya se situa en el 10% del total, per sota del percentatge de població o del PIB que representa Catalunya en el conjunt d'Espanya.

Notícies relacionades

La diputada del PP va assegurar que l'Estat és el principal inversor a Catalunya per sobre de la Generalitat. I va apuntar que és la quarta comunitat autònoma en volum d'inversió de l'Administració central. Montserrat també va sostenir que els Pressupostos de l'Estat "consoliden la recuperació d'Espanya" i prioritzen les partides destinades a la política social.

MOBILITZACIÓ PEL 27-S

També en clau de precampanya, la Generalitat va detallar que les eleccions del 27 de setembre mobilitzaran més de 77.000 persones, entre membres de les meses electorals i representants de l'Administració. Les eleccions comptaran amb 2.702 col·legis electorals (16 menys que el 2012) i 8.177 meses. A més, dilluns es va iniciar el període d'exposició pública del cens, que es podrà consultar en ajuntaments i seus consulars fins al pròxim 17 d'agost.