VA VOTAR 'SÍ' A LA CONSULTA DEL 9-N

Guardiola tancarà la llista unitària de Mas i Junqueras

El tècnic del Bayern creu que és la millor manera de recolzar el procés independentista

Guardiola, votant en la consulta del 9-N.

Guardiola, votant en la consulta del 9-N. / EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts

El tècnic del Bayern i exentrenador del Barça, Pep Guardiola, tancarà la llista unitària de Mas i Junqueras, que encapçalarà Raül Romeva, per al 27-S. Segons Guardiola, aquesta és la millor manera de recolzar el procés independentista, explica l'edició en català d''El País' aquest dilluns. L'entrenador vol seguir dirigint futbolistes i no té cap intenció de fer de diputat del Parlament, però el seu gest ratifica la seva llarga trajectòria de suport al procés català.

Guardiola és soci de les dues entitats que també figuren a la candidatura, l'ANC i Òmnium Cultural (en què també estan adscrits els seus tres fills), i també ha participat en convocatòries multitudinàries com la de l'11-S del 2012, amb un vídeo, i la 'Via catalana' del 2013.

VA VOTAR 'SÍ-SÍ'

L'entrenador del Bayern també va participar la tardor de l'any passat en la consulta del 9-N.

CDC i ERC firmen aquest dilluns l'acord 'Junts per un estat independent per guanyar la Catalunya del futur', en què impulsen una llista unitària sobiranista per a les eleccions plebiscitàries del 27-S, han informat els partits en els seus comunicats.

Notícies relacionades

La presentació de l'acord, que es farà al Museu d'Història de Catalunya (MHC), es produeix després que dilluns passat CDC i ERC arribessin a un principi d'acord per elaborar una llista conjunta amb les entitats sobiranistes i també concretar quins passos fer cap a la independència després dels comicis.

La llista sobiranista estarà liderada per l'exeurodiputat i exmilitant d'ICV Raül Romeva, seguit per l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras.