CAMÍ CAP A LES URNES

Felip Puig insisteix que només votar Junts pel Sí assegura la "governança" del procés

El conseller reconeix l'aposta "clara" de la CUP per la independència, però reitera que només la llista de CDC i ERC aplana el camí

David Fernàndez, amb una samarreta a favor del cooperativisme, el dia en què el conseller Felip Puig va comparèixer en la ’comissió Pujol’, el 7 d’abril.

David Fernàndez, amb una samarreta a favor del cooperativisme, el dia en què el conseller Felip Puig va comparèixer en la ’comissió Pujol’, el 7 d’abril. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha assegurat aquest dimecres que "tot el que no sigui votar Junts pel Sí" el 27-S "pot dificultar el procés" cap a la independència. El membre de CDC, que aquest dimarts va afirmar que un vot a la CUP resta tant al 'procés' com un a Catalunya Sí que es potCatalunya Sí que es pot, ha volgut matisar aquestes paraules assenyalant que és clar que "la CUP aposta clarament pel 'procés'". No obstant, ha insistit que votar la llista que encapçala Antonio Baños "resta igual" que la de Lluís Rabell "per a la governança del procés".

"El procés necessita una àmplia majoria", ha subratllat el conseller, i per això es requereix una "força" que només pot donar, assegura, la llista unitària impulsada per Convergència i ERC. "El vot a la CUP és possible que no faciliti la governança", ha recalcat, en al·lusió al fet que el partit d'esquerres no recolzarà Artur Mas com a president de la Generalitat. "Només Junts pel Sí té una visió transversal", ha apuntat Puig.

El fins ara portaveu de la CUP, David Fernàndez, ja va respondre a Puig que aquest no té cap "legitimitat" després del cas d'Ester Quintanaferida per una pilota de goma durant una càrrega policial en la vaga general del 14-N del 2012 quan Puig era conseller d'Interior. El candidat Antonio Baños va replicar, aquest dimarts a la nit, a Puig que votar la CUP només resta a "les polítiques de dretes" que el conseller representa.

Notícies relacionades

El conseller, que no figura en la candidatura unitària per la independència que encapçala Raül Romeva, no ha volgut donar pistes sobre el seu futur polític al no revelar el contingut de les seves converses amb el president Mas. Sobre el fet que la llista porti en el número u un ecosocialista, ha dit que espera que els ciutadans prestin més atenció al "compromís" i la "generositat" en un moment "tan transcendental".

ELS EMPRESARIS, DAVANT EL PROCÉS

Pel que fa a la sensació de l'empresariat davant el procés, i després que el president de la Cambra de Comerç de BarcelonaMiquel Vallsexpressés la "preocupació" del sector a més de reclamar detalls sobre el cost de la secessió, ha negat aquest extrem: "Les empreses catalanes estan molt confiades en el futur econòmic d'un país altament competitiu", ha dit. Tot i així, ha admès un "evident punt d'incertesa" perquè un procés d'aquest tipus "pot generar inquietud, prudència i anàlisi crítica".