LA DIVISIÓ A LES FILES SOCIALISTES

Carmona qualifica de "fal·laç, fals i covard" l'argument del PSOE per destituir-lo

El fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid crida la militància a organitzar-se per canviar la direcció regional

Antonio Carmona considera inoportuna i molt equivocada la decisió presa per la nova secretària del PSOE de Madrid, Sara Hernández, d’apartar-lo com a portaveu. / AGUSTÍN CATALÁN / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona, ha qualificat de "fal·laç, fals i, per descomptat, covard" l'argument dels seus mals resultats el 24-M amb què el PSOE l'ha destituïtPSOE. Carmona, que ja va avançar aquest dilluns, després de la seva destitució, que si el PSM convoca un congrés extraordinari l'any que ve concorrerà com a candidat a secretari general, ha cridat la militància a organitzar-se per canviar la direcció.

"No dono ni una sola batalla per perduda", ha afirmat Carmona en una entrevista a la SER després d'haver sigut destituït per una decisió "errònia", ha dit, de l'executiva federal del partit, que volia desprendre's d'ell des del febrer quan Tomás Gómez va ser cessat com a secretari general del PSMTomás Gómez .

Notícies relacionades

Carmona, que ja ha dit que no renunciarà a la seva acta de regidor, ha assenyalat que la nova dirigent dels socialistes madrilenys, Sara Hernández, està "de pas", que hi ha "dos o tres" membres de la seva executiva que ja la volen deixar i així l'hi han comunicat tant a ella com a Carmona, "fins i tot per escrit". "Aquí qui mana és l'Executiva federal", ha insistit.

SENSE "DEMOCRATITZACIÓ"

Mentrestant, el corrent socialista Guanya Madrid ha atribuït la destitució de Carmona a la "falta de democràcia real" al PSOE madrileny, on, "una vegada més", afirma, es demostra que "no hi ha hagut una autèntica aposta per la democratització del partit". El líder de la plataforma, Enrique del Olmo (que va disputar a Carmona les primàries per a l'alcaldia de Madrid), ha recordat que ell denuncia "des de fa més de dos anys" aquesta situació. "No obstant", ha afegit, "aquestes denúncies no han obtingut resposta per part dels dirigents del PSOE-M, inclòs el mateix Carmona".