CAMÍ CAP A LES URNES

Iglesias: "Desconfio molt de Mas. És el millor aliat del PP"

El líder de Podem es reuneix amb Herrera aquest dilluns a Barcelona i presentaran el seu acord per a les generals

1
Es llegeix en minuts

Pablo Iglesias, el secretari general de Podem, ha dit que desconfia "molt" del president de la Generalitat, Artur Mas. Iglesias s'ha pronunciat en aquests termes després que el líder de CDC acusés aquest diumenge l'esquerra no secessionista de ser còmplice del president de Govern central, Mariano Rajoy. El líder del partit lila ha subratllat, en resposta a Mas, que "CiU primer i ara CDC han sigut els millors aliats històrics del Partit Popular a Espanya".

En una entrevista a Onda Cero, Iglesias ha assenyalat que CDC i PP coincideixen en qüestions fonamentals de política econòmica, que són "les que destrueixen la sobirania". El dirigent del partit lila no descarta, ha dit, obrir un "gran debat social sobre el dret a decidir a Catalunya", i fins i tot a "redactar una nova Constitució" que contempli aquesta qüestió, amb el fi de "seduir" els catalans. 

Sobre una possible Declaració Unilateral d'Independència (DUI), Iglesias recalca que la seva gestió no dependria de l'Estat ni del president del Govern, sinó "dels tribunals de justícia". "El dret no l'aplica el Govern ni el president, sinó els tribunals", ha postil·lat.

El líder de Podem es reunirà aquest mateix dilluns a Barcelona amb el coordinador nacional d'ICVJoan Herrera, i presentarà en roda de premsa, amb el dirigent ecosocialista i el d'EUiA Joan Josep Nuet, l'acord dels tres partits per anar a la mateixa llista a les eleccions generals i formar grup propi al Congrés, com va avançar EL PERIÓDICO. També estaran presents la colíder d'ICV, Dolors Camats, el número dos de Podem, Íñigo Errejón, i la secretària general de PodemGemma Ubasart.

"COM ELS ESCACS"

Notícies relacionades

La presentació de l'acord tindrà lloc l'endemà que Podem, ICV i EUiA hagin exhibit a Barcelona el seu preacord per concórrer junts al 27-S27-S, sota la marca Catalunya sí que és pot i amb la incògnita de si Procés Constituent s'hi acabarà sumant o no. "Fer política és com jugar a escacs. Sense tàctica ni estratègia no es guanya", ha dit Iglesias en relació amb l'aliança a Catalunya.

Sobre el candidat d'aquesta llista, en l'aire després de les reticències de l'economista i activista Arcadi Oliveres, Iglesias assegura que encara no se sap qui ocuparà el número u i que, en tot cas, requerirà "el consens necessari", a més que haurà de "voler" assumir aquesta responsabilitat.