EXPRESIDENT AUTONÒMIC

Bauzá dimiteix com a president del PP a les Balears

La seva marxa és per les crítiques rebudes des del partit pels mals resultat electorals

El expresident del PP balear José Ramón Bauzá.

El expresident del PP balear José Ramón Bauzá. / EFE / MONTSERRAT DIEZ

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / PALMA

José Ramón Bauzá ha dimitit com a president del PP balear, una decisió a la qual s'ha vist forçat per la rebel·lió interna motivada per la debacle electoral i la pèrdua del poder a les Illes. El seu lloc serà ocupat fins al pròxim congrés per l'actual secretari general, Miquel Vidal, que compta amb el vistiplau de Madrid. Bona part del partit a les Balears va responsabilitzar Bauzá dels mals resultats pel desgast afegit al de les retallades que va desencadenar la seva política educativa i lingüística, així com el seu allunyament de la posició regionalista que tradicionalment mantenien els populars balears des dels temps de Gabriel Cañellas.

En la missiva, Bauzá manifesta "l'orgull i l'honor" que ha representat per a ell ser el president del partit i explica que es retira "entenent que dóna per complert el seu compromís adquirit" en el comitè de direcció celebrat el 25 de juny.

En aquell conclave, van ser moltes les veus que van demanar la seva marxa immediata, encara que 'in extremis' va pactar que faria un pas enrere quan hi hagués un candidat de consens per assumir les regnes del PP fins al pròxim congrés, alhora que es va assegurar un lloc a la Cambra alta com a senador de designació parlamentàriaCambra alta.

MANIOBRES

Notícies relacionades

Durant aquest temps, el seu grup d'oficialistes ha maniobrat per col·locar al capdavant del partit l'exalcalde de Montuïri Jaume Bauçà, mentre que els crítics recolzaven Sebastià Sagrera, alcalde de Campos, un dels pocs bastions que han conservat els populars. Aquests últims van aglutinar noms de pes, com els exconsellers Sanasaloni Company i l'exalcalde de Palma Mateu Isern.

Madrid va beneir el relleu, a condició que es fes la mínima sang possible. Finalment, els dos bàndols han pactat l'entrada a la presidència del partit de Vidal fins que se celebri el pròxim congrés regional.