POLÈMIQUES DECLARACIONS

L'alcalde de Granada es disculpa i contextualitza les seves paraules en "l'onada de calor"

José Torres Hurtado va assegurar que "les dones, com més despullades, més elegants"

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

L'alcalde de Granada José Torres Hurtado (PP) s'ha disculpat per les polèmiques paraules dirigides a un grup d'estudiants que havien obtingut les millors notes a la selectivitat, a qui, referint-se a la festa que s'havia de celebrar després a l'ajuntament, va recordar que "les dones, com més despullades, més elegants, i els homes, com més vestits".

Torres Hurtado, en un comunicat i també a través del seu compte de Twitter, va assegurar que "en cap cas" la seva intenció va ser "agredir verbalment, ofendre o fer mal a ningú" amb aquestes paraules.

Notícies relacionades

En aquest sentit, va justificar que, fins i tot sent desafortunades, "només buscaven apel·lar a la necessitat d'usar una roba adequada per al context de l'onada de calor" que "s'està vivint a tota Espanya i especialment a Granada". Així, va manifestar el seu "respecte profund per les dones" i va recordar que aquest respecte l'ha defensat durant la seva trajectòria política i, especialment, en la seva tasca com a alcalde.

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ

Les declaracions del regidor van córrer com la pólvora a les xarxes socials, i nombrosos partits polítics i associacions van exigir una disculpa. Des del PSOE de Granada van subratllar que aquestes paraules evidencien "l'autèntic ideari del PP". Des de Ciutadans, el suport dels quals ha sigut fonamental per mantenir l'alcaldia --en un primer moment el van condicionar a la sortida de Torres Hurtado--, van subratllar que "si una persona no està a l'altura de dirigir una ciutat ha de deixar pas als que sí que ho estiguin", alhora que van considerar les paraules del regidor "inacceptables i completament fora de lloc".