EL DEBAT SOBIRANISTA

L'ANC avala la llista civil del 27-S sense polítics en actiu

La direcció de l'entitat acorda acceptar la proposta d'Òmnium i d'ERC i incrementa encara més la pressió a CDC

Jordi Sànchez atén els mitjans, el 3 de juliol, després de votar en la consulta de l’ANC.

Jordi Sànchez atén els mitjans, el 3 de juliol, després de votar en la consulta de l’ANC. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El secretariat nacional de l'ANC ha decidit, després d'una reunió de dimarts a última hora que s'ha prolongat fins a la matinada, que avalarà la llista civil "sense polítics en actiu" de cara a les eleccions del 27-S. Així accepta, després de dubtar-ho, la proposta d'Òmnium Cultural i del líder d'ERC, Oriol Junqueras. Una decisió que incrementa, encara més, la pressió sobre el president i líder de CDC, Artur Mas.

Notícies relacionades

En un comunicat difós aquesta matinada, l'entitat que presideix Jordi Sànchez afirma que "la llista per la independència' ha de reflectir la màxima unitat de les forces sobiranistes i de la societat civil". En aquest sentit, subratlla que ha de "representar tota la transversalitat i les sensibilitats ideològiques de la societat civil" i ha de "superar el debat propi d'unes eleccions autonòmiques". És a dir, que s'aposta per "una llista sense polítics en actiu" per anar a unes eleccions purament plebiscitàries.

L'ANC es compromet a "treballar perquè la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27-S". Durant les pròximes hores, l'entitat traslladarà aquest acord a Òmnium i a l'AMI, així com als partits que recolzen la independència de Catalunya "per consensuar-la i fer-la realitat".