36 ANYS SENSE LEGISLACIÓ PRÒPIA

CiU va prometre votar la llei electoral encara que no tingués consens

"Aquesta vegada la portarem a votació, aquesta vegada no es quedarà en la ponència", va afirmar el convergent Corominas al febrer

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

CiUERC i ICV-EUiA han incomplert el seu pacte no escrit de portar la llei electoral al Parlament encara que el text no tingués la majoria necessària de 90 diputats per ser aprovada. Va ser al febrer, durant el debat de la iniciativa legislativa popular sobre la llei electoral, quan el diputat de CiU Lluís Corominas va afirmar davant el ple de la Cambra que la intenció d'aquests tres grups era no donar carpetada a la ponència i forçar la votació per obligar el PSC i el PPC a explicar per què rebutjaven la norma.

"No és cap avís, però amb alguns grups parlamentaris hem arribat a un acord. ¿De què? Que la portarem a votació [la llei electoral]. I, per tant, aquesta vegada no es quedarà en ponència; aquesta vegada el contingut intentarem portar-lo, en els pròxims mesos, aquí, a aquesta Cambra. I, en tot cas, qui no estigui d'acord que digui per què, i si no hi ha els 90 vots, que se sàpiga per què no hi ha 90 vots i per què no tenim nova llei electoral a Catalunya a partir d'aquest any 2015", ha assegurat Corominas durant el debat.