PRIMER CAS A LES CANÀRIES AQUEST ANY

Detinguda una dona a Lanzarote per reclutar nenes i adolescents per a l'Estat Islàmic

Ja són més de 40 les persones arrestades a Espanya des de començament d'any per presumpta col·laboració amb el gihadisme

Imatges de l’operació policial d’aquest dimarts a Lanzarote. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una dona ha sigut detinguda a Arrecife (Lanzarote) acusada de reclutar nenes i adolescents i facilitar-los el desplaçament a zones controlades per l'Estat Islàmic.

Fonts del Ministeri de l'Interior han informat que la detinguda, de nacionalitat espanyola, mantenia contacte directe amb operatius del denominat DAESH a Síria.

L'operació, que continua oberta, ha sigut portada a terme per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional coordinats pel jutjat central número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

MÉS DE 40 DETINGUTS

Amb aquest arrest ja són més de 40 les persones detingudes a Espanya des de començament d'any per presumpta col·laboració amb l'Estat Islàmic, fonamentalment pel reclutament i l'enviament de combatents a les zones controlades pels terroristes.

És el primer arrest que es porta a terme a les Canàries aquest any, ja que la majoria havien sigut a Catalunya, Ceuta i Melilla.

Dissabte passat es va produir l'última detenció relacionada amb el terrorisme gihadista, concretament a Barcelona, on va ser arrestat un home de nacionalitat marroquina acusat de fer propaganda i proselitisme del gihadisme a les xarxes socials.

Notícies relacionades

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va decidir ahir enviar-loa la presó sense fiança.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va assegurar aquest diumenge que l'amenaça gihadista està en el seu moment més crític des de l'11-M, va situar en 116 el nombre d'espanyols que s'han incorporat a l'Estat Islàmic o a Al-Qaida, xifra sensiblement inferior a la d'altres països europeus com França.