ICV i Podem ultimen un pacte que també els unirà en les generals

Pablo Iglesias i Joan Herrera aposten per buscar un candidat "nou" per concórrer al 27-S

Joan Herrera i Pablo Iglesias, aquest divendres, abans de la seva reunió a la seu d’ICV.

Joan Herrera i Pablo Iglesias, aquest divendres, abans de la seva reunió a la seu d’ICV. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Només falta la rúbrica. Els líders de Podem ICVPablo Iglesias Joan Herrera, han rematat aquest divendres a Barcelona les bases de l'aliança que els unirà en les eleccions catalanes del 27-S i que tenen intenció d'exportar també als comicis generals, previstos per al novembre. Com ha avançat aquest divendres EL PERIÓDICO, la coalició encara no té nom, però Iglesias ha donat a entendre que no inclourà cap sigla de partit, sinó que es buscarà una marca nova. I Herrera ha apostat perquè la fórmula inclogui "lideratges nous que serveixin per guanyar", i això es pot interpretar com una voluntat del coordinador ecosocialista de fer un pas enrere.

"No hem tancat cap acord, però seguim treballant en una línia molt positiva", ha constatat Iglesias després de reunir-se amb els colíders d'ICV, Herrera i Dolors Camats, a la seu dels ecosocialistes a Barcelona. El secretari general de Podem ha subratllat la "maduresa" d'Iniciativa a l'hora de renunciar a "les velles identitats i els vells símbols" per afavorir la "confluència", fet que ha contraposat a la negativa d'Izquierda Unida de relegar la seva sigla. "Hi ha un 'feeling' diferent amb ICV que amb IU", ha diagnosticat.

Notícies relacionades

Herrera, que aquesta tarda reuneix el consell nacional d'ICV per abordar l'estat de les negociacions amb Podem, ha assegurat que hi ha "temps suficient" per forjar una aliança sòlida i buscar un candidat, que s'elegiria en primàries, i ha afegit que la coalició inclourà "tot el capital polític" d'Iniciativa, Podem i Procés Constituent, que també se sumarà al pacte de cara al 27-S.

Aquesta tarda, el secretari general de Podem té previst reunir-se amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de la candidatura Barcelona en Comú, de la qual formava part la força lila.