ELS RESSONS D' UN DIVORCI

Només un terç de votants de CiU volien mantenir viva la federació

Espadaler és menys conegut pels catalans, però treu millor nota que Duran

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

Les esquerdes que el procés independentista va infligir a la federació de CiU no van afectar només les respectives cúpules, sinó que provenien de la base. Aquesta és una de les conclusions del sondeig del GESOP per a EL PERIÓDICO, segons el qual tot just un 32,5% dels votants de CiU el 2012 serien favorables que a les eleccions del 27 de setembre les dues forces tornessin a presentar-se juntes, mantenint així viva la federació. El 59,2% dels que van elegir la papereta nacionalista fa tres anys aposten, en canvi, perquè cadascun vagi pel seu costat. Atenent al conjunt dels catalans, els partidaris de mantenir la federació i la candidatura conjunta sumen el 23,5% i els contraris, un 62,1%.

Així mateix, el líder d’Unió més ben valorat pels catalans és el seu secretari general, Ramon Espadaler, que obté un 5 de puntuació, davant del 4,4 del líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida. Això sí, a Duran el coneix el 93,9% dels enquestats i a Espadaler només un 65,9%. I és sabut que, amb menys grau de coneixement, més nota s’obté. Entre els votants de CiU, Espadaler s’eleva fins al 6,1 i Duran, fins al 4,6%.

Notícies relacionades

SUPORT A LA ‘LLISTA DE MAS’ / Per una altra banda l’anomenada llista del president, és a dir, la candidatura d’Artur Mas sense les sigles de CDC i amb membres de la societat civil que el recolzin, obté més suports que rebuig. Un 26,5% dels catalans creuen que Mas hauria de concórrer amb aquest tipus de llista davant el 18,9% que aposten perquè ho faci com ho ha fet sempre, sota el mantell del partit. Al 48,9% d’enquestats els és indiferent la forma com Mas es presenti als comicis del setembre.

Per electorats, el 47,3% de votants de CiU i el 47,1% dels d’ERC el 2012 advoquen per la llista del president. Si es mira l’àmbit de l’independentisme en general, el suport a aquesta llista àmplia arriba al 46% davant el 20% que prefereix que Mas s’acompanyi de les sigles de CDC.