Meritxell Borràs, la veterana de la comissió Pujol, a Governació

La nova consellera acumula una llarga trajectòria política des de l'àmbit local a l'Hospitalet de Llobregat fins a arribar al Govern

Meritxell Borràs, durant un debat a EL PERIÓDICO.

Meritxell Borràs, durant un debat a EL PERIÓDICO. / RICARG CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Meritxell Borràs i Solé és una veterana de la política catalana que ha guanyat notorietat en els últims mesos amb la seva aparició a la comissió Pujol. Meritxell Borràs, cap de llista a l'Hospitalet de Llobregat i diputada, ha donat la cara a la comissió d'investigació del 'cas Pujol' fins a la seva elecció com a membre del Govern a càrrec de la Conselleria de Governació.

Nascuda a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el 12 d’abril de 1964, Borràs és llicenciada en farmàcia per la Universitat de Barcelona (1988); màster en gestió empresarial per la Universitat de Barcelona (1990); i formada al IESE de Madrid en lideratge polític (2010). 

En l'àmbit professional va treballar als laboratoris Menarini durant sis anys i als laboratoris Almirall durant dos més. És sòcia d'Òmnium Cultural, de l’Assemblea Nacional Catalana i del Futbol Club Barcelona. 

Notícies relacionades

Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va ser presidenta i fundadora de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) el 1981 a l'Hospitalet de Llobregat i membre del comitè executiu de la JNC com a responsable de comunicació i formació. 

Regidora de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat des del 1995 i portaveu municipal de Convergència i Unió a l'Hospitalet des del 1998. Diputada a la Diputació Provincial de Barcelona el 1995. És membre del Consell Nacional de CDC, membre del comitè executiu de CDC com a responsable de polítiques socials i coresponsable de l'àmbit sectorial. Diputada al Parlament des del 1995.