EL DILEMA NACIONALISTA

Castellà planteja una assemblea d'Unió per comprovar si "una majoria" recolza la llista de Mas

El dirigent crític lamenta que "16 persones" hagin decidit el futur del partit i reclama un congrés extraordinari

Antoni Castellà surt de la reunió del comitè de govern d’Unió, dimecres.

Antoni Castellà surt de la reunió del comitè de govern d’Unió, dimecres. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El líder del sector sobiranista d'UDC Antoni Castellà ha assegurat aquest dissabte que la decisió de com s'ha de presentar UDC a unes eleccions i amb quin programa "ha de passar per un congrés". Una reclamació que xoca amb el que defensa Josep Antoni Duran Lleida, que rebutja la celebració d'un congrés extraordinari perquè considera que seria perjudicial per al partit.

En declaracions a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, Castellà ha recordat que ja va reclamar aquest congrés després de la consulta interna que els democristians van celebrar diumenge passat i ha admès que ja llavors la resposta va ser un "ni parlar-ne".

Castellà ha lamentat que 16 persones d'UDC hagin decidit "què volia dir 'procés' i ara s'ha descobert que era un plantejament per sortir del bloc sobiranista".

Notícies relacionades

Sobre el seu futur, el dirigent crític ha assegurat que no vol deixar Unió, sinó tot al contrari. Ha plantejat que es convoqui una assemblea general per comprovar si hi ha una majoria que vulgui recolzar "en nom d'Unió" la llista transversal del president Artur Mas de cara al 27-S.

Castellà creu que el consell nacional que el partit celebra aquest dissabte servirà per confirmar l'acostament de la direcció democristiana als plantejaments del PSC.